Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weinlaubenhof Kracher Zweigelt Burgenland Weingut Kracher 2012

Vad tyckte du?

Weinlaubenhof Kracher Zweigelt Burgenland Weingut Kracher 2012

Italien, Abruzzo, 750 ml

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2012

Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

2012, Zweigelt Weinlaubenhof Kracher, Burgenland, Østrig Zweigelt
Den blå Zweigelt-drue er en krydsning af St. Laurent (som er i familie med Pinot Noir) og Blaufränkisch. Druesorten er opkaldt efter Dr. Fritz Zweigelt, som fremavlede druen i 1922.Vinen har en dyb mørkerød farve med lilla kanter, bouqueten byder på mørk bærfrugt og florale undertoner. En fyldig vin med antydning af krydderier, blomme og modne kirsebær i afslutningen.

Producenten

När det gäller dessertviner, har de flesta hört talas om Sauternes eller kanske några har hört talas om Tokai, de söta vita vinerna från Ungern. Men få har hört talas om de söta vinerna från Österrike Burgenland region. Det finns flera orsaker till detta. År 1945 Alois Kracher, Sr. var 17 år gammal. Hemstaden Illmitz var dålig och underutvecklade till att börja med, och kriget hade inte varit snäll mot Byn.

De flesta bönder i området odlade druvor tillsammans med sina andra grödor. Många framställt vin för sig själva, och säljs antingen som bulk vin eller druvor som en inkomstkälla. Femton år senare av svett, bland annat hade han ett andra jobb som slaktare för att få det att gå ihop. År 1959 kom skörden kom som skulle förändrade allt. Det var den första årgången som verkligen innebar att man gjorde ett vin som var för bra för att säljas på bulk. För första gången gjorde man ett vin med egen etikett och det blev starten till något helt nytt och stort skulle det visa sig

Kracher, Jr tog över som vinmakare år 1982, ett år efter Alois Kracher, Sr. gjorde vad han trodde var den bästa årgång 1981. Det hände också att vara samma år Gerhard Kracher föddes. Kracher, Jr. gått ut ur hans verksamhet för att resa runt än att jobba på vingården, och han började resa utomlands för att besöka kända söta vinproducerande regioner. Och småningom blev han vän med general manager på Chateau d'Yquem. Efter det började Kracher att utforska franska vinframställning och dess teknik. Tron på att hans söta viner var helt olika i världen var en sak. Att få människor faktiskt smaka dem var en helt annan femma. Av frustration, 1988 Kracher, Jr beslöt att han skulle hålla en blindprovning av sina viner tillsammans med de Château d'Yquem, och i ett drag som senare verkar helt ödesdigra, bestämde han sig för att helt enkelt utannonsera blindprovningen som en Chateau d'Yquem provning med sina viner bland dem. Efter de olika provningarna visade sig att alla tycket att just den här var bäst. Och sedan visade sig vara en Kracher vin som vann varje flight. Sedan dess har Kracher blivit en legend och nu har sonen tagit över vingården efter sin fars död år 2007.

Successivt från 2001, har Gerhard Kracher mer och mer tagit över rollen som vinmakare och sitt ansvar för vingården vid internationella presentationer och idag producerar man superviner både söta och idag torra viner som är feta och komplexa. Låga skördeuttag och noga utvalda druvor ger enormt hög kvalitétsviner som håller världsklass idag.

http://www.kracher.at/en/

Karta