Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Podere San Biagio Migrante (orangevin) 2019

Podere San BiagioMigrante (orangevin) 2019

Ekologisk

Italien, Abruzzo, 750 ml, 12,5%

Unge begåvad Jacopo som är vinmakare på Podere San Biagio producerar detta ofiltrerade vita vin gjort på pecorinodruvor från i Controguerra (TE), Abruzzo – Italien. Vinet är ett fint uttryck av druvan Pecorino, en av de typiska vita vindruvorna i regionen. Druvorna kommer från rankor som planterades ···

Styckvis

229 kr

/flaskaOrd. pris 275 kr
Låda (12 st)

2 748 kr

Ord. pris 3 300 kr
Årgång

2019

Druvor

Pecorino

Smaknotering

Stor blommig och fruktig doft med toner av stenfrukt, äpple, päron, torkad frukt och vita blommor. Vinet har en fräsch och fruktig smak med lätt textur från skalkontakten med fin syra och ett fräscht avslut. Naturvin och orangevin från Dryckesbutiken.

Drickes
2021-2023
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Unge begåvad Jacopo som är vinmakare på Podere San Biagio producerar detta ofiltrerade vita vin gjort på pecorinodruvor från i Controguerra (TE), Abruzzo – Italien. Vinet är ett fint uttryck av druvan Pecorino, en av de typiska vita vindruvorna i regionen. Druvorna kommer från rankor som planterades 1996 och avkastningen är låga 35 hl/ha. Druvorna genomgår 5 dagars skalmaceration innan de pressas och jäses (och är därför ett så kallat vin orange - eller orangevin). Lagringen sker i rostfria tankar under 9 månader innan buteljering.

Producenten

Podere San Biagio började som en samling människor som på 80-talet hade en ambition om att återinföra odling av forntida spannmål i Italien. Först och främst den speltkorn - som sedan tidernas början odlats med hjälp av ett organiskt, naturligt och hållbart jordbruk. Olika projekt och samarbeten gjorde att man började diversifiera grödorna och skörda gamla korn som Saragolla, ett durumvete, och Solina och Rosciola, mjuka vete, typiska för bergsområden. Nästa steg var förverkligandet av en liten kvarn för att kontrollera hela försörjningskedjan. Den första vingården och en olivlund kom bara några år senare.


1995 invigdes en semestergård och runt den en serie parallella jordbruksaktiviteter, såsom produktion av olivolja och vin avsett för gården. Vid den tiden hade man ingen riktig vinkällare utan var vad man kallar för "garagevinstillverkare.


Nuförtiden har vin blivit Podere San Biagio’s huvudaktivitet med 5 hektar vinodlingar. Naturliga vinificeringstekniker används och en vinkällare som väl uppfyller dagens behov har byggts. 

https://www.fiorepoderesanbiagio.it/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du