Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Michel Gros Vosne Romanée 1er Cru Clos des Réas Monopole 2011

Michel Gros Vosne Romanée 1er Cru Clos des Réas Monopole 2011

Frankrike, Vosne-Romanée, 750 ml, 13%

DRUVOR 100 % pinot noir 2,12 ha. Den triangelformade vingården ligger i den nedre delen av sluttningen.. I öster gränsar den höga muren mot byn Vosne Romanée.  Vingården är egendomens monopol med lång historik i familjens ägo. Kalkhaltig jord med märgel, sten och lera. Mängden kalkstensblock tillsa ···

Styckvis

749:-

/flaska
Låda (12 st)

749:-

/flaska, totalt 8 988:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
Årgång

2011

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Doften är frisk, intensiv, röd frukt, vinbär, mörka hallon, anis, nyanser från rostat fat och jord. Smaken är medelfyllig, komplex, röd frukt, mineraler och viss kryddighet. Frisk syra, välstrukturerad och balanserad, fasta och mogna tanniner. Söta hallon i avslutning. Utvecklas med lagring.

Drickes
2014-2028
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Burghound
91-93p Outstanding!

This is also quite spicy if perhaps not quite as elegant as that of the Brûlées though there is just as much depth. There is excellent punch and detail to the middle weight flavors that are less muscular but even more harmonious with the same fine depth and length. This is worth checking out.

Kundbetyg

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Det burgundiska köket baseras naturligtvis på de lokala råvarorna vilka det finns gott om - nötkött från Charolais, de berömda kycklingarna från Bresse, viltfågel och svamp från skogarna, grönsaker och frukt från lokala odlingar, en mångfald av lokala charkuterier, ostar som Abbaye de Citeaux, Ami de Chambertin, Epoisses och även Comté och liknande hårdostar från Jura i öst. Sniglar à la Bourgignonne (gratinerade med vitlöksmör) måste ni definitivt prova. Sniglar har alltid frodats naturligt i vingårdarna men i perioder då man använde för mycket bekämpningsmedel så dog de ut och man fick börja importera dessa men med dagens skonsammare hantering av vingårdarna så börjar de dock komma tillbaka. Jambon Persillé är en vanlig förrätt och inget märkvärdigare än skinka i gelé men ack så gott. Andouilettes är en lokal korv på inälvor som också hör till den repertoaren man måste ha provat.

Vinet

DRUVOR 100 % pinot noir

2,12 ha. Den triangelformade vingården ligger i den nedre delen av sluttningen.. I öster gränsar den höga muren mot byn Vosne Romanée.  Vingården är egendomens monopol med lång historik i familjens ägo. Kalkhaltig jord med märgel, sten och lera. Mängden kalkstensblock tillsammans med märgel ger perfekt dränering. Mognadslagring sker under 18 månader i ekfat, varav 50-80 % är nya fat.

Producenten

Dynastin startade med Alphonse Gros som flyttade till Vosne-Romanée 1830. 1995 delade Jean Gros upp sin domän mellan sina tre barn Michel, Anne-Francoise och Bernard. I Michels del ingick bl.a. ”monopolet” Clos des Réas. Tidigare hade han köpt områden i Clos Vougeot, Vosne-Romanée, Chambolle-Musginy och Morey-Saint-Denis. Idag omfattar hela domänen 23 ha och räknas till de bästa i området. Michel Gros har fått mängder av utmärkelser både för sina viner och som vinproducent, bl.a. International Wine Challenges ”red winemaker of the year” 2002 och 2003.

http://www.domaine-michel-gros.com/

Karta