Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Marquis Angerville Volnay Fremiets 1er Cru Marquis d

Vad tyckte du?

Domaine Marquis Angerville Volnay Fremiets 1er Cru Marquis d'Angerville 2005

Frankrike, Volnay, 750 ml

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2005

Druvor

Pinot Noir

Drickes
2007-2018
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vinet från Frémiets är starkt präglat av grannskapet, och som avspeglas i vinets kraftfulla, maskulin karaktär. Doften domineras av intensiva nyanser av körsbär och svarta vinbär och smaken är mycket väl strukturerad med en god dos av tannin. Ett fantastiskt fruktigt vin för alla dem som söker kraftfull Bourgogne i utmärkt kvalitet. Kommer bara att bli bättre med åldern.

Producenten

En närmast ikonisk producent med 13,5 hektar som bland annat inkluderar åtta premier crus i Volnau och vingårdar i Pommard och Meursault. Marquis d'Angerville var en av de första att introducera buteljering på egendomen på 1920-talet och var också en stark förkämpe för kvalitetsvoiner. Jacques d'Angerville tog över 1953 men sedan 2005 är det Francois Duvivier som sköter vingårdar och vinkällare. Låga skördeuttag och hög ålder på stockarna är två faktorer som lett till framgång. Vinerna är högt eftersökta och långlivade. Egendomen har nu helt konverterat till biodynamisk odling. 

 

 

 

 

Today the wines are exemplary, and the key seems to be low yields, a high average vine age and a very judicious use of new oak in the élevage. The wines are remarkably long-lived and some of the most sought-after in the Côte D'Or.

The estate is now fully converted to biodynamics.

http://www.domainedangerville.fr/