Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Nicolas Perrin Syrah Viognier 2012

Nicolas Perrin Syrah Viognier 2012

Frankrike, Vin de France, 750 ml, 14%

Maison Nicolas Perrin är ett nytt projekt i Rhône-dalen. Men bakom företaget som bäst kan beskrivas som en micro-négociant , gömmer sig Marc Perrin från Châteauneuf-du-Pape (anrika Château Beaucastel) och Nicolas Jaboulet från Hermitage-specialisterna Paul Jaboulet Ainé (La Chapelle) alltså några av ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2012

Druvor

Viognier, Syrah

Smaknotering

Resultatet är intensivt aromatiskt, med kanderad viol, svartpeppar, rökiga charkuterier och syrliga björnbär. Det har samma laddade elegans och silkeslena struktur som man finner i Côte-Rôtie (några skulle kalla det feminint). Det är snyggt, seriöst och enormt bra till priset.

Drickes
2015-2017
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

Maison Nicolas Perrin är ett nytt projekt i Rhône-dalen. Men bakom företaget som bäst kan beskrivas som en micro-négociant , gömmer sig Marc Perrin från Châteauneuf-du-Pape (anrika Château Beaucastel) och Nicolas Jaboulet från Hermitage-specialisterna Paul Jaboulet Ainé (La Chapelle) alltså några av dalens absoluta toppnamn. De slår sig samman med bönder vars produktion är för liten för att buteljera själva, konsulterar i vinmakningen och står för blandningen.

Arvid Rosengren
Världens bäste sommelier 2016
WineAdvocate
Very, Very Good!

Moving to the reds and a ripe, textured blend of 94% Syrah and 6% Viognier, the 2012 Syrah Viognier offers pretty, classic northern Rhone like notes of violets, plum and hints of meatiness in its fresh, elegant and supple profile. It delivers loads of Syrah flare for not much buck. A collaboration between the Perrin Family, of Beaucastel, and Nicolas Jaboulet, of the Jaboulet family in the northern Rhone, this lineup is made mostly from purchased grapes (The Perrin’s own some of the vineyards in Crozes), with the wines made using Beaucastel barrels in the north, and blended at the Perrin Family winery in the south. They are all well-made, high quality efforts.

WineSpectator
Very, Very Good!

A fresh, delightful, unadorned style, with bright violet, white pepper, anise and damson plum notes. Offers a pure, mouthwatering finish. Drink now.

Vinous
Very Good!

Wild, funky aromas of smoke-accented dark berries and cherry pit, with a hint of black pepper. Very syrah, and veering strongly to the animal side, with spicy black and blue fruit flavors that become sweeter with air. The gaminess fades on the finish, which is framed by silky tannins and lifted by repeating pepperiness. Not for everyone but fans of old-school Rhone wines will find plenty to like here.

Kundbetyg

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Maison Nicolas Perrin är ett nytt projekt i Rhône-dalen. Men bakom företaget som bäst kan beskrivas som en micro-négociant , gömmer sig Marc Perrin från Châteauneuf-du-Pape (anrika Château Beaucastel) och Nicolas Jaboulet från Hermitage-specialisterna Paul Jaboulet Ainé (La Chapelle) alltså några av dalens absoluta toppnamn. De slår sig samman med bönder vars produktion är för liten för att buteljera själva, konsulterar i vinmakningen och står för blandningen.

Intressant är det att man i detta vin flörtar med den klassiska blandningen i Côte-Rotie, en terroir som man inte kan förknippa med någon av de bakomliggande familjerna. Här förstärks ofta Syrah med en smula av den vita, aromatiska druvan Viognier. Förstärker säger jag, och inte späder ut, för faktum är att det faktiskt stabiliserar vinets mörka färg och skärper Syrah-druvans florala sida.