Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
La Barroche Liberty Liberty Magnum 2016

Vad tyckte du?

La Barroche Liberty Liberty Magnum 2016

Frankrike, Vin de France, 1500 ml, 14%

Liberty ett vin som symboliserar Julien Barrots och Yannick Alliaud önskan om frihet. För att få fram det vin de önskade så har de lagt regiones klassifikationsregler åt sidan och har istället låta visdom, erfarenhet och kreativitet styra iform av att experimentera med druvsorter och blandning av dr ···

Styckvis

489:-

/flaska
Låda (6 st)

489:-

/flaska, totalt 2 934:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2016

Smaknotering

Vinet är klassificerat som "Vin de France" men är för den delen ingen enkelt vin. I doften bjudes det på bäriga och kryddiga aromerna av mullbär, skogshallon, peppar och kanel. Smaeken är fyllig och välstrukturerad därman får uppleva samma toner som erbjöds i doften och kombineras med en tydlig men mjuk tanninstruktur, bra syra och en fin mineralitet i eftersmaken.

Drickes
2020-2028
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
1500 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

WineAdvocate
91 p "Barroche´s 2016 Liberty Vin de France is a terrific wine"

In only its second vintage, Barroche´s 2016 Liberty Vin de France is a terrific wine, produced from a patch of 65-year-old vines in Côtes du Rhône and some declassified Châteauneuf-du-Pape. After spending 20 months in foudres and demi-muids, it was bottled less than a month before my visit. It´s medium to full-bodied, intense, firm and spicy, with herbal notes from the bit of Carignan in the blend, pinches of black pepper and cinnamon and crunchy red fruit.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Liberty ett vin som symboliserar Julien Barrots och Yannick Alliaud önskan om frihet. För att få fram det vin de önskade så har de lagt regiones klassifikationsregler åt sidan och har istället låta visdom, erfarenhet och kreativitet styra iform av att experimentera med druvsorter och blandning av druvor från olika appelattioner.

Druvorna till vinet växer i den sydligaste delen av Rhône-dalen, bredvid Châteauneuf de Gadagne och Crau-platån i Châteauneuf du Pape. De i snitt 65-åriga vinstockarna växer på terrasser som är täckta med flodstenar på en höjd av 125 meter.

Vinframställningen sker i underjordiska betongfat där vinet får skalmacerera i över fyra veckor. Därefter lagras det i gamla 600-lters ekfat under cirka 18 månader fram till dess att vinet buteljeras utan filtrering.

Producenten

Liberty är ett unikt samarbete som härrör från att två vinodlingsvänner vågade att gå tillbaka till grunderna. 

 

Den ena halvan utgörs av Julien Barrot med sina rötter i Châteauneuf-du-Pape där han gjort sig känd för att producera fina och eleganta viner i en klassisk stil. Den andra står USA-bördige Yannick Alliaud för, en femtegenerationens vinodlare med 40 hektar vingårdar bredvid Châteauneuf de Gadagne - en himmelsk plats som han alltid har drömt om att utveckla av producerar sina egna viner.

 

Deras djupa vänskap började när de 1998 för första gången träffades och förenades i en delad passion för fin terroir och druvsorter som framhäver denna.

www.domainelabarroche.com/our-wines/?lang=en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du