Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Anne Gros & Jean-Paul Tollot La 50/50 2014

Vad tyckte du?

Domaine Anne Gros & Jean-Paul Tollot La 50/50 2014

Frankrike, Vin de France, 750 ml, 13%

Härlig sydfransos från superduon Anne Gros och Jean-Paul Tollot! Vinet är en blend där grenache från 25 år gamla stockar är i majoritet, samt en del syrah (från unga stockar) och carignan (från 35 år gamla vinstockar). Druvorna handplockas och vinifieras sedan på burgundiskt vis i ståltank.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2014

Druvor

Carignan, Grenache, Syrah

Smaknotering

Inbjudande doft av mörka jordgubbar, hallon, lakrits, peppar, färska örter och krossad sten. Smaken är välbalanserad med bra syra och matvänliga tanniner och lång, saftig eftersmak. Perfekt till höstens mustiga köttgrytor!

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

Livets Goda
92 p "En rustik pjäs som behöver lite tid, men sedan belönar den sin husbonde. Vi gillar!"

Ett trixigt vin som vinner på lagring eller dekantering och servering svalt. Sötman är lite påtaglig, sältan obalanserad och stjälkarna påtagliga i startskottet. Krass inledning med andra ord. Men efter en tid i glaset förlöser vinet och rundar av den kärva sidan och frukten får mer plats där inslagen av jordigt mogna jordgubbar, solmogna vinbär, körsbär och lakrits liksom rökiga tobakstoner och kryddsnärt hittar varandra bra och samspelar. En rustik pjäs som behöver lite tid, men sedan belönar den sin husbonde. Vi gillar!

Winefinders Wine Team
92 p "Är det någon som gör elegantare viner i södra Frankrike!?"

Anne Gros och Jean-Paul Tollot är med rätta hyllade producenter från Bourgogne och sedan ett decennium gör de också vin i Minervois i Languedoc-Roussillon. Det här är senaste årgången av 50/50 (namnet kommer av samarbetet - inte druvblandningen) och det formligen osar franska södern om vinet. Här finns mörk frukt, kryddor och salta minraltoner - men det är på intet sätt tungt eller fläskigt. Nej här finns en så otroligt fin balans mellan frukt och syror så att vi inte tvekar med att använda ordet burgundisk. Det låter som en klyscha - men är det någon som gör elegantare viner i södra Frankrike!?

Winefinder
Dina Viner
89 (+) p "Ett ungt, friskt vin med ren, mörkröd frukt."

Ett ungt, friskt vin med ren, mörkröd frukt, bra balans, bra syra och inslag av körsbär, tranbär, lingon, kryddor och fat.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Härlig sydfransos från superduon Anne Gros och Jean-Paul Tollot! Vinet är en blend där grenache från 25 år gamla stockar är i majoritet, samt en del syrah (från unga stockar) och carignan (från 35 år gamla vinstockar). Druvorna handplockas och vinifieras sedan på burgundiskt vis i ståltank.

Producenten

De två legendariska Bourgogneproducenterna Anne Gros och Jean-Paul Tollot startade det här samarbetet i Minervois i mitten av 00-talet. Första årgången var 2008. Anledningen till att de valde just Cazelles i norra Minervois hade förstås att göra med "le terroir" - en blandnig av kalksten, lera och sandsten på en höjd som liknade förutsättningarna i Bourgogne. Här kunde de också hitta riktigt bra druvor från gamla stockar att göra personliga viner av som framhäver druvornas särskilda elegans. 

Gros och Tollot har en tydlig filosofi om att bevara de gamla vinstockarna och vingårdens ekosystem. Med tanke på deras framgångsrika bakgrund är det kanske ingen överraskning att vinerna inte liknar någonting annat i Minervois, eller någon annanstans i Languedoc. Många som provar dem brukar snarare säga att vinerna påminner om... alldeles riktigt; Bourgogne.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


 

http://www.anne-gros.com/en/minervois-3.html