Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Aimery - Sieur d´Arques Vanel Chardonnay Aimery - Sieur d

Vad tyckte du?

Aimery - Sieur d´Arques Vanel Chardonnay Aimery - Sieur d'Arques Vieilles Vignes 2011

Frankrike, Södra Frankrike, 750 ml, 13%

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2011

Druvor

Chardonnay

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Producenten

Rakt söderut om Carcassonne, i området runt Aude, ligger staden Limoux. Området är särskilt känd för sitt mousserande vin, Blanquette de Limoux, men det finns också utmärkta "stilla" viner, som under de senaste 5-10 åren har fått allt mer uppmärksamhet. Les Caves du Sieur d'Arques grundades 1946 och har idag 450 medlemmar, det är ett supermodernt och effektivt kooperativ. Organisationen består idag av 350 hk mark, varav 2500 kvm, är planterade med vinstockar av olika slag. Fälten är spridda runt staden Limoux mot floden Aude och området omfattar totalt 41 byar. Jordmånen i området består mestadels av grus, kalksten och är kiselhaltig, vilket är idealiskt för att producera mousserande viner av hög kvalitet. Varje medlem är ansvarig för sin egen vingård, men det är kooperativets oenologer som ger råd och sätter skördetiden, vilket är mycket avgörande för den slutliga kvaliteten på vinet. Alla druvor skördas för hand och sorteras sedan noggrant. De stilla vinerna lagras i små franska ekfat i upp till 10-12 månader innan det buteljeras utan filtrering.

http://www.sieurdarques.com/