Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Diverse Producenter Ursprungslåda Sauternes 2009

Diverse ProducenterUrsprungslåda Sauternes 2009

Frankrike, Sauternes, 750 ml, 14%

Limiterad trälåda med några av Sauternes bästa slott! Denna pärla är en begränsad upplaga om endast 500 exemplar - varje låda är numrerad. Lådan innehåller en flaska (750 ml) av varje från fem av de största Premier Grand Cru Classé-slotten i Sauternes: Château Sigalas-Rabaud, Château Rayne-Vigneau, ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Denna vinstil är oemotsåndliga i sin komplexitet. Fylliga i kroppen och hög syra med aromer av saffran, torkad aprikos, kanderade apelsinskal, söta kryddor, honung och citron. Levereras i trälåda.

Drickes
2019-2039
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Lufta vinet
1-2 timmar

Så tycker experterna

WineAdvocate
95p 95 p "2009 Chateau Sigalas-Rabaud"

"The Sigalas Rabaud was sensational out of barrel and served blind, the wine does nothing to dispel my initial optimism that this is the apogee for the estate – so far. It is bestowed with an intense bouquet of quince, orange zest and almond with a lighter touch of honey compared to its peers. The palate is medium-bodied with great viscosity. This is an assertive Sauternes that wants to make an impression, although it does not display the complexity or breeding of Yquem and Suduiraut. Still, it is very composed and perhaps is saving something up for later, biding its time as it were. This is a wondrous wine."

WineAdvocate
94p 94 p "2009 Chateau Rabaud-Promis"

"Tasted blind, I (incorrectly) discerned a Barsac inspired bouquet adorned with rich honeyed scents combining with aromas of marmalade and white flowers with continued aeration. It is certainly an intense bouquet that shows impressive clarity. The palate is gorgeous: thickly layered honeyed notes with hints of orange zest, white peach and mandarin. It is a Sauternes full of volume and breeding, maintaining great precision on the finish. It just needs a little more persistency on the aftertaste."

WineAdvocate
93p 93+ p "2009 Chateau Rayne-Vigneau"

"Consistent notes to the bottle tasted at Southwold several weeks earlier. It has a well-defined bouquet with scents of spice, peach skin, mandarin and a slight marine-like accent that was noticeable on the 2008. The palate is well-balanced with a viscous entry. It has a candied purity with good acidity, although there is still some oak to be resolved on the finish. Give this beauty another two or three years to show what it can really do."

WineAdvocate
93p 93 p "2009 Chateau Lafaurie-Peraguey"

"The 2009 Chateau Lafaurie-Peyraguey is rich and honeyed on the nose: Manuka honey, mandarin, dried peach and marmalade emerging with aeration and demonstrated great vigor. The palate is medium-bodied with a crisp line of acidity. There is fine tension in the mouth, very focused and pure with tension on the penetrating finish. There is an appealing “attack” on the 2009 and an impressive spicy aftertaste that lingers long after the wine has gone."

WineAdvocate
93p 93 p "2009 Chateau La Tour Blanche"

"The 2009 La Tour Blanche has a gorgeous, botrytis-rich bouquet with lemon thyme, honey and spice, with just a touch of alcoholic warmth denying it the clarity it deserves. The palate is crisp and taut on the entry with notes of apricot and white peach emerging with a few swirls of the glass. It offers a pleasing viscosity and volume in the mouth, although compared to its barrel showing, it appears to have tightened up more than I expected, possibly a sign that it is a wine in for the long haul."

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Vinproduktion är en av de äldsta kända konsterna i världen, som sträcker sig tillbaka till 6000 f.Kr. Den är ett komplicerat hantverk som involverar flera steg från skörd till buteljering.

Det första steget i vinproduktionen är skörd av druvor. Det är viktigt att välja rätt tidpunkt för skörden, eftersom druvorna måste vara mogna nog att ge en hög kvalitet på vinet. Efter skörden tas druvorna till en vingård där de sorteras och krossas för att frigöra saften.

Nästa steg är jäsning. Saften från druvorna tillsätts jäst, som bryter ner sockret i druvmusten och omvandlar det till alkohol. Denna process kan ta några dagar eller veckor beroende på vilken typ av vin som ska tillverkas.

Efter jäsning separeras vinet från fastämnen och läggs in i fat eller andra behållare för att mogna. Vinmakaren kan bestämma sig för att lagring ska ske i flera månader till flera år, beroende på typen av vin och dess smakprofil.

Slutligen buteljeras vinet. Flaskorna fylls och förseglas, och vinet kan lagras vidare i flaskor innan det säljs till kunder.

Vinproduktion är en konst som kräver tid, tålamod och expertis. Kvaliteten på druvor, jäsning och lagring påverkar smak och kvalitet hos det färdiga vinet. Vinproduktion är en global industri och många länder har sina egna specifika tekniker och traditioner för att skapa unika och uppskattade viner.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du