Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine de Saint Just Saumur Blanc Les Perrieres 2012

Domaine de Saint JustSaumur Blanc Les Perrieres 2012

Ekologisk

Frankrike, Saumur, 750 ml, 13%

Jag fortsätter att vurma för, och på alla sätt promovera de komplexa och underskattade vinerna från den otroligt vackra Loire-dalen. Här har ni ett otroligt kap om man gillar intensiva vitviner med riktigt mycket djup och mineraliskt bett. Domaine de Saint-Just etablerades 1996 av Yves Lambert. Frå ···

Styckvis

188 kr

/flaska
Låda (12 st)

2 256 kr

Årgång

2012

Smaknotering

Som alltid när det gäller Chenin Blanc-baserade viner finns det inget tvivel om lagringsduglighet. Vill man runda av den strama strukturen och kraftfulla syran så kan man lagra vinet i upp till 10 år. Personligen gillar jag det det i dess ungdom (men man får gärna ge det 2-3 år!), när frukten fortfarande är mer åt kvitten och grapefrukt än honung och apelsin.

Drickes
2019-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Jag fortsätter att vurma för, och på alla sätt promovera de komplexa och underskattade vinerna från den otroligt vackra Loire-dalen. Här har ni ett otroligt kap om man gillar intensiva vitviner med riktigt mycket djup och mineraliskt bett.

Arvid Rosengren
Världens bäste sommelier 2016

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Jag fortsätter att vurma för, och på alla sätt promovera de komplexa och underskattade vinerna från den otroligt vackra Loire-dalen. Här har ni ett otroligt kap om man gillar intensiva vitviner med riktigt mycket djup och mineraliskt bett.

Domaine de Saint-Just etablerades 1996 av Yves Lambert. Från första början gick man passionerat in för ekologi och biodynamik och odlar utan bekämpningsmedel eller syntetisk gödning. Yves var en framträdande karaktär i Saumur fram tills hans för tidiga död i 2011. Därefter har sonen Arnaud övertagit ansvaret, men fortsätter i samma spår och fokuserar på finessrika, mineraliskt stringenta viner med ståtlig struktur och klass.

Producenten

Domaine de Saint-Just etablerades 1996 av Yves Lambert. Från första början gick man passionerat in för ekologi och biodynamik och odlar utan bekämpningmedel eller syntetisk gödning. Yves var en framträdande karaktär i Saumur fram tills hans för tidiga död i 2011. Därefter har sonen Arnaud övertagit ansvaret, men fortsätter i samma spår och fokuserar på finessrika, mineraliskt stringenta viner med ståtlig struktur och klass.

http://www.st-just.net/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du