Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Trottevieille Château Trottevieille 2010

Vad tyckte du?

Château Trottevieille Château Trottevieille 2010

Frankrike, Saint-Emilion, 750 ml, 14%

Trottevieille är en av de äldsta egendomarna i Saint-Emilion och det finns historiska dokument som visar att man gjorde vin redan på 1450-talet. Deras ikoniska årgång 2010 är gjord på 58 procent cabernet franc and 42 procent merlot.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2010

Druvor

Merlot, Cabernet Franc

Smaknotering

Drickes
2019-2028
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18ºC
Sockerhalt
3 g/l
Lufta vinet
4-6 timmar

Så tycker experterna

James Suckling
95p "Long and intense."

This is full and rich with a pretty depth of fruit and lovely vanilla and berry character. Turns silky yet very structured. Long and intense. Can´t make up my mind which is better, 2009 or 2010? Better after 2016.

WineAdvocate
92p Excellent!

The Trottevieille 2010 has a wonderful bouquet with blackberry, dark plum, cedar and a faint tang of oyster shell. It is well defined with superb breeding. The palate is medium-bodied with ripe blackberry, minerals and spice. It is harmonious, quite powerful for Trottevieille with superb persistency towards the finish. Excellent.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Trottevieille är en av de äldsta egendomarna i Saint-Emilion och det finns historiska dokument som visar att man gjorde vin redan på 1450-talet. Deras ikoniska årgång 2010 är gjord på 58 procent cabernet franc and 42 procent merlot.

Producenten

Trotte Vieille är en av de äldsta egendomarna i Saint-Emilion och det finns historiska dokument som visar att man gjorde vin redan på 1450-talet. Slottet har fått sitt namn från en äldre dam som bodde i huset på 1300-talet och som varje dag tog en promenad till hållplatsen för hästskjutsarna (la trotte veille - den gamla spatserturen) som anlände från Bordeaux för att ta reda på vad som hände i storstaden. De gamla anorna gör också att man har några av de absolut äldsta stockarna i Saint-Emilion - några som till och med planterades innan vinlusen slog till och nu är över 140 år gamla.

Slottet klassificerades som ett av de allra bästa i området 1955 och tillhör fortfarande de 18 egendomar som ingår i premier grands cru classé. Som de flesta andra viner från Saint-Emilion så är Trotte Vieille merlotdominerat. De 10 hektaren består av 55 procent merlot, 40 procent cabernet franc och 5 procent cabernet sauvignon som växer på röd lera och kalksten. Den genomsnittliga åldern på vinrankorna är 47 år och vinet lagras i 12-18 månader på ny fransk ek. Man framställer 30000 buteljer av förstavinet och man gör också ett andravin kallat La Vieille Dame de Trotte Veille som en hyllning till kvinnan som gav egendomen sitt namn.

http://www.trottevieille.com/en.html