Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Cap d’Or Château Cap d’Or 2015

Vad tyckte du?

Château Cap d’Or Château Cap d’Or 2015

Ekologisk

Frankrike, Saint Emilion, 750 ml, 14%

Prisvärd Bordeaux från en kanonårgång. Château Cap d’Or ligger i den minsta (och geografiskt närmaste) av Saint-Émilions sattellitkommuner och ägs av Jean-Philippe Janooueix som driver en mängd olika egendomar (Château Haut-Pontet, Château La Confession och Château Cap Saint-George (alla i och run ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc

Smaknotering

Doften är stor och fruktdriven med årgångens alla aromer av svarta vinbär, ceder, plommon, mocca, läder och ceder. Smaken är generös och intensiv med integrerade tanniner, en stor koncentration och en sötkryddig eftersmak. Säljs i trälåda (original wooden case) om 6 bueljer. 

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

James Suckling
92 p "Theres a lot to like here. Drink or hold."

This is nicely pitched in terms of richness and ripeness, showing depth and freshness. A hallmark of this great vintage. Aromas and flavors of red and dark cherries with floral and fresh, berry pastry notes. There’s a lot to like here. Drink or hold.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/52051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

 

Vinet

Prisvärd Bordeaux från en kanonårgång. Château Cap d’Or ligger i den minsta (och geografiskt närmaste) av Saint-Émilions sattellitkommuner och ägs av Jean-Philippe Janooueix som driver en mängd olika egendomar (Château Haut-Pontet, Château La Confession och Château Cap Saint-George (alla i och runt Saint-Émilion) samt Château Croix-Mouton). Château Cap d’OR är en av hans senaste tillskott och egendomen har nu bytt namn till Château Cap Saint-George. Vinet är normalt sett en bland av mestadels merlot (80-90 procent) och cabernet franc och lagras i 18 månader på ekfat (5o procent nya) innan det buteljeras. 2015 anses vara en av de bästa årgångarna sedan millennieskiftet och påminner en hel del om 2009 i att vinerna redan har en fin skarm och kan drickas tidigare än lika hyllad 2016 (2010 i jämförelse med 2009). Säljs i trälåda (original wooden case) om 6 bueljer. 

Producenten

Prisvärd Bordeaux från en kanonårgång. Château Cap d’Or ligger i den minsta (och geografiskt närmaste) av Saint-Émilions sattellitkommuner och ägs av Jean-Philippe Janooueix som driver en mängd olika egendomar (Château Haut-Pontet, Château La Confession och Château Cap Saint-George (alla i och runt Saint-Émilion) samt Château Croix-Mouton). Château Cap d’OR är en av hans senaste tillskott och egendomen har nu bytt namn till Château Cap Saint-George. Vinet är normalt sett en bland av mestadels merlot (80-90 procent) och cabernet franc och lagras i 18 månader på ekfat (5o procent nya) innan det buteljeras.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du