Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Beauséjour Duffau-Lagarosse Château Beauséjour Duffau-Lagarosse 2015

Vad tyckte du?

Château Beauséjour Duffau-Lagarosse Château Beauséjour Duffau-Lagarosse 2015

Frankrike, Saint-Emilion, 750 ml, 13%

Fram till 2009 sågs Beauséjour Duffau-Lagarosse lite som en one-hit-wonder efter att årgång 1990 fått 100 poäng av Robert Parker (som beskrev vinet som det vin han helst skulle vilja ta med till en öde ö). Över en natt blev det ett samlarobjekt bland vinentusiaster. Det skulle dröja nästan 20 år inn ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Cabernet Sauvignon, Merlot

Smaknotering

Doften är stor, rik och kompakt ungdomligt fruktig med inslag av svarta vinbär, rosor, violer, mint och cederträ. Smaken är fyllig och mycket ung med markerade tanniner i koncentrerat fruktig stil. Eftersmaken är mycket lång med toner av sötmogen frukt och cassis.

Drickes
2019-2035
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
2 g/l
Lufta vinet
3 timmar

Så tycker experterna

James Suckling
100 p "A phenomenal wine that reminds me of the great Bordeaux of the 1950s."

"This is extraordinary. There has never been a wine like this here since the famous 1990 or underrated 1989. Violets, flowers, stones and limestone. Oyster-shell undertones. Full-bodied, muscular and so structured. A phenomenal wine that reminds me of the great Bordeaux of the 1950s. Try in 2026."

Vinous
98 p "One of the undisputed stars of the vintage"

One of the undisputed stars of the vintage, the 2015 Beauséjour Héritiers Duffau-Lagarrosse is dark, brooding and explosive to its core. The essence of super-ripe dark cherry, plum, graphite, crushed rocks, gravel, smoke and incense infuses a dramatic, sweeping Saint-Émilion endowed with superb power and intensity. Sumptuous, spectacularly rich and also massively structured, the 2015 is going to need at least a decade to come into its own. Those lucky enough to find it are in for a treat, as the 2015 is a total stunner. Nicolas Thienpont and his team hit a number of home runs in 2015, including at Beauséjour Héritiers Duffau-Lagarrosse, where both wines are simply great. Tasted two times with consistent notes.

WineSpectator
96 p "This has some sizzle."

"This has some sizzle, with roasted mesquite and ebullient red licorice notes out front, as well as steak to match, featuring a core sporting ample crushed cherry, red currant and plum fruit flavors. Light tea and chalk threads skitter through the finish, where the fruit echoes nicely. This has grown a bit since the barrel tasting."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Fram till 2009 sågs Beauséjour Duffau-Lagarosse lite som en one-hit-wonder efter att årgång 1990 fått 100 poäng av Robert Parker (som beskrev vinet som det vin han helst skulle vilja ta med till en öde ö). Över en natt blev det ett samlarobjekt bland vinentusiaster. Det skulle dröja nästan 20 år innan Beauséjour Duffau-Lagarosse upprepade succén med fenomenala årgång 2009, som många anser vara ännu bättre än den legendariska 1990. 2009 följdes snabbt upp av den magiska årgången 2010. Årgång 2015 blev också en 100-poängare då James Suckling också dessutom satte vinet som nummer två på sin lista över de bästa vinerna han druckit under 2018. Den blott 6,5 hektar lilla egendomen är planterad med 81% merlot, 16% cabernet franc och 3% cabernet sauvignon. Rankornas snittålder år 35 år. Jordmånen är en mix av lera och kalksten. Druvorna avstjälkas till 100% och genomgår kallmavcerering innan de jäses på tankar (som varierar i storlek mellan 49 och 83 hektoliter). De olika vingårdsparcellerna vinifieras numera separat. Den malolaktiska jäsningen äger rum på ekfat och vinet fatlagras därefter på 75% ny ek från olika tunnbinderier i 18 månader. Årligen släpps cirka 1,200 lådor av förstavinet

Producenten

Saint-Emilion-baserade slottet Château Beauséjour Duffau-Lagarosse började sin historia som en del av slottet Château Beau-Séjour Bécot när egendomen grundades år 1847. År 1869 övertogs ägandet av de 14 hektaren av Pierre-Paulin Ducarpe som delade gården mellan sina två barn. Slottet och 50% av ägorna gick till hans dotter som efter sitt giftermål tog sin mans efternamn; Duffeau-Lagarosse. Dagens Beauséjour Duffau-Lagarosse hade sett dagens ljus! Idag drivs gården av Jean Duffeau Lagarosse.

Fram till 2009 sågs Beauséjour Duffau-Lagarosse lite som en one-hit-wonder efter att årgång 1990 fått 100 poäng av Robert Parker (som beskrev vinet som det vin han helst skulle vilja ta med till en öde ö). Över en natt blev det ett samlarobjekt bland vinentusiaster. Det skulle dröja nästan 20 år innan Beauséjour Duffau-Lagarosse upprepade succén med fenomenala årgång 2009, som många anser vara ännu bättre än den legendariska 1990. 2009 följdes snabbt upp av den magiska årgången 2010. Årgång 2015 blev också en 100-poängare då James Suckling också dessutom satte vinet som nummer två på sin lista över de bästa vinerna han druckit under 2018. Mycket av framgången kan tillskrivas Niclas Thienpont och Stephane Derenoncourt (som anställdes vid skörden 2009), tillsammans med konsulten Michel Rolland. Bland det första de gjorde var att införa nya tekniker för uppbindning och vinmakning som snabbt lönade sig.

Viner

Den blott 6,5 hektar lilla egendomen är planterad med 81% merlot, 16% cabernet franc och 3% cabernet sauvignon. Rankornas snittålder år 35 år. Jordmånen är en mix av lera och kalksten. Druvorna avstjälkas till 100% och genomgår kallmavcerering innan de jäses på tankar (som varierar i storlek mellan 49 och 83 hektoliter). De olika vingårdsparcellerna vinifieras numera separat. Den malolaktiska jäsningen äger rum på ekfat och vinet fatlagras därefter på 75% ny ek från olika tunnbinderier i 18 månader. Årligen släpps cirka 1,200 lådor av förstavinet. Andravinet kallas Croix de Beauséjour, men görs bara vissa årgångar.