Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Pavie Macquin  2016

Vad tyckte du?

Chateau Pavie Macquin 2016

Frankrike, Saint-Emilion, 750 ml, 13,5%

2016 är redan en legendarisk årgång som behöver tid i källaren för att visa sin potential. För första gången sedan 2009-2010 fick vi två kanongångar efter varandra. Något som är väldigt ovanligt i Bordeaux. 2015 slutade varmt och torrt (den varmaste decembermånaden på 100 år) och följdes av en tidig ···

Styckvis

1 095:-

/flaska
Låda (12 st)

1 095:-

/flaska, totalt 13 140:-
Årgång

2016

Druvor

Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc

Smaknotering

Drickes
2019-2031
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

James Suckling
98 "This is very linear and driven with a precise and driven center palate. Full-bodied, tight and compact"

This is very linear and driven with a precise and driven center palate. Full-bodied, tight and compact. Energetic and well formed. Give it at least five years. Try from 2024.

WineAdvocate
96 the 2016 Pavie Macquin charges out of the glass

Deep garnet-purple in color, the 2016 Pavie Macquin charges out of the glass with gregarious black cherries, warm blackberries and wild blueberries scents followed up by loads of red roses, baking spices, cedar chest and unsmoked cigars sparks plus a waft of wild thyme. Medium to full-bodied, the palate is an exercise in poise, revealing layer upon layer of cherries and berries flavors and tons of savory nuances, framed by firm yet exquisitely ripe tannins, finishing very long.

WineSpectator
95 "Engaging, with a gush of warm raspberry, plum and boysenberry compote flavors leading the way"

Engaging, with a gush of warm raspberry, plum and boysenberry compote flavors leading the way, while red licorice, apple wood and sweet tobacco notes strut through the finish. Nice intensity overall gives this a mouthwatering echo and pulls you back for more. Best from 2023 through 2038. — JM

Decanter
95 "You will need to be patient, but expect to be richly rewarded"

One of the coolest terroirs of St-Emilion, with clay and limestone at a height of 77m, on one of the highest spots of the plateau. It has a punch of cool blue fruits, with rippling tannins and a whirl of freshly cut mint on the finish. You will need to be patient, but expect to be richly rewarded. 70% new oak. A Derenoncourt-Thienpont wine.

Drinking Window 2026 - 2045


Read more at https://www.decanter.com/wine-reviews/france/bordeaux/chateau-pavie-macquin-st-emilion-1er-grand-cru... 

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

2016 är redan en legendarisk årgång som behöver tid i källaren för att visa sin potential. För första gången sedan 2009-2010 fick vi två kanongångar efter varandra. Något som är väldigt ovanligt i Bordeaux. 2015 slutade varmt och torrt (den varmaste decembermånaden på 100 år) och följdes av en tidig knoppning och en av de blötaste vårarna i Bordeaux’s historia. Det ledde till en hel del problem med sjukdomar särskilt för dem som jobbar ekologiskt eller biodynamiskt i vingårdarna. Med juni kom soligt och torrt väder och en värmevåg som höll i sig i hela tre månader. Faktum var att det var den torraste senvåren-sommaren på 25 år och både blomning och fruktsättning skedde under perfekta förhållanden. Framåt augusti-september började dock allt fler oroa sig för vattenstress (dvs att vinrankorna stänger av mognadsprocessen på grund av torkan) och brännskador på druvorna. Tacksamt nog kom lite regn i början av september och det tillsammans med de uppbyggda vattenreserverna efter den våta våren ledde till en perfekt skörd i oktober. Druvorna anlände till vinkällarna med en enastående mognad vilket också är förutsättningen för den fantastiska årgången och skördenivåerna var höga (de högsta sedan 2006 för många appellationer).


Producenten

Ett pålitligt slott i Saint Emilion som ju är mest känt för sina röda viner. Albert Macquien är mannen att tacka för mycket då han som specialist på amerikanska rotstockar lade ner ett stort jobb på egendomen i slutet på 1800-talet. Idag är det Alberts barnbarn som driver egendomen.

http://www.pavie-macquin.com/index.htm