Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine de la Folie Rully Premier Cru Monopole Clos St. Jacques 2015

Vad tyckte du?

Domaine de la Folie Rully Premier Cru Monopole Clos St. Jacques 2015

Frankrike, Rully, 750 ml, 12,5%

  Domaine de la Folie är en av Rully’s allra främsta producenter och det märks på kritikernas superlativ. The Wine Advocat beskriver till exempel årgången som ”excellent”. Rully ligger i Côte Chalonnaise - men fågelvägen inte särskilt långt från Puligny-Montrachet. Vingårdsläget St. Jaqcues är en s ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Doften erbjuder fina nyanser av citrus, päron och mineraler. Smaken är intensiv och fruktig av det man finner i doften med undertoner av smör, mineraler och vanilj. En otroligt vacker 1: a Cru från Rully!

Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Fisk og skaldyr, fjerkræ, svinekød, aperitif.

Vinet

 

Domaine de la Folie är en av Rully’s allra främsta producenter och det märks på kritikernas superlativ. The Wine Advocat beskriver till exempel årgången som ”excellent”. Rully ligger i Côte Chalonnaise - men fågelvägen inte särskilt långt från Puligny-Montrachet. Vingårdsläget St. Jaqcues är en så kallad monopolvingård, det vill säga att Domaine de la Folie är ensamma ägare - något som är mycket ovanligt i Bourgogne. Vingårdens rankor är gamla och bidrar med stor koncentration till vinet. Ett vin att njuta över kommande femårsperiod.

Producenten

Domaine de la Folie ligger i Chagny, byn som kan skryta med den 3-stjärniga restaurangen Lameloise, i norra delen av Rully i Côte Chalonnaise. Med en placering allra högst upp på en kulle har egendomen enastående utsikt över de omgivande vingårdarna. Domaine de la Folie har tillhört släkten Noël-Bouton sedan tre århundraden tillbaka. Idag är det Baptiste och Clémence Dubrulle som representerar den femte generationen av familjen. 

Vinerna har de mest eftertraktade "climats" inom Rully-appellationen, som exemeplvis Clos Saint-Jacques Premier Cru Monopole Vieilles Vignes och Clos de Bellecroix. Två tredjedelar av produktionen är vitt vin. Vinerna lagras både på ståltank och ekfat.

http://www.domainedelafolie.fr
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du