Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Faiveley Rully Les Villeranges 2018
Våra kunder tycker

Domaine FaiveleyRully Les Villeranges 2018

Frankrike, Rully, 750 ml, 13%

Vingården Les Villeranges ligger i byn/distriktet Rully som ligger i Côte Chalonnaise alldeles söder om Côte de Beaune - ett område som blivit allt hetar bland Bourgognefantaster de senaste åren. Här görs finessrika röda viner med både djup och personlighet på Pinot Noir och seriösa vita viner som k ···

Styckvis

299 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 794 kr

Årgång

2018

Smaknotering

Stor doft av citrus, rök och vita blommor. Smaken är frisk, fräsch och mineralig med inslag av citrus, smör och mineral/rök. Fin intensitet och lång komplex eftersmak. 

Drickes
2021-2031
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-12ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vingården Les Villeranges ligger i byn/distriktet Rully som ligger i Côte Chalonnaise alldeles söder om Côte de Beaune - ett område som blivit allt hetar bland Bourgognefantaster de senaste åren. Här görs finessrika röda viner med både djup och personlighet på Pinot Noir och seriösa vita viner som kan påminna en hel del om vinerna från de mer berömda distrikten norröver. Skörden till 2018 skedde i slutet av augusti och druvorna pressades direkt för att sedan jäsa i cirka fyra veckor - varav 50 procent jästes på ekfat. Vinet lagrades sedan i 16 månader på en blandning av ek och ståltank. Resultatet blev ett fräscht men ändå fruktdrivet vin med härliga mineraltoner. 

Vinet passar bra till inkokt lax, sparris, grönsaker, kyckling och kalkon.

Producenten

Detta berömda företag grundades i Nuits St Georges redan 1825 av Pierre Faiveley. Hans son Joseph gav sitt namn till familjeföretaget, som kom att efterföljas av den första François. Georges bidrog till grundandet av Chevaliers du Tastevin, en av förgrundsfigurerna för Côte Chalonnaise, François som nyligen gick i pension har efterföljts av hans son Erwan , född 1979. Redan har den nye VD:n Bernard Hervet med tydlighet visat en märkbar ökning av vinodlingar. Man köpte Domaine Annick Parent (Pommard, Volnay och Monthelie), Domaine Monnot (olika Puligny-Montrachet vingårdar inklusive Grands Crus Bienvenues-Batard-Montrachet och Batard-Montrachet) och har nya avtal med Domaine Matrot-Wittersheim i Meursault och Blagny.  Få är de vinmakare i världen som aspirerar på att göra Chardonnay och Pinot Noir utan att se till Bourgogne som referens, många lyckas göra goda viner men i ärlighetens namn är de få som lyckas göra lika komplexa, balanserade och nyanserade exempel som de vi finner i Bourgogne. Nuits-st-Georges som bjuder på en mångfald av goda viner, mest rött men en viss del vitt. Faiveley är ett lysande uttryck av Nuits-st-Georges terroir. Inne i byn finns det en rik uppsjö av vinbutiker och restauranger, Varför inte spisa på Le Saint Georges eller La Cabotte? 
http://www.domaine-faiveley.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du