Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Vidal-Fleury Ventoux Rouge  2015

Vad tyckte du?

Vidal-Fleury Ventoux Rouge 2015

Frankrike, Rhone, 750 ml, 14%

Vidal-Fleurys klassiska Ventoux är en riktig kritikerfavorit. Vinet är gjort på 65 procent syrah, 20 procent grenache och 10 procent mourvèdre och resten carignan. 70 procent av vinet har lagrats på ståltank och resten på stora foulers. Resultatet är ett vin med härlig frukt och fräschör och massor ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Carignan, Mourvèdre, Grenache, Syrah

Smaknotering

Stor och örtig doft med inslag av mörka bär, kryddor och lakrits. Underbar balans fräschör och fyllighet i smaken, med runda tanniner och koncentrerad frukt. Generös och kryddig eftersmak.

Drickes
2020-2021
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Decanter
92 p Silver Decanter World Wine Awards

Bold plummy and sweet black fruit aromas. Mellow and rich spicy palate with lovely definition, velvety tannins and great freshness.

Politiken
5/5 p "Välgjord och djup"

Kompakt, bärdominerat och ungdomligt vin med fullmogen frukt (blåbär) och en kryddig och lite stram avslutning som ger bra balans. Välgjord och djup, men ganska enkel i uttrycket.

Finansbureauet
6/6 p "Superfynd"

Okomplicerat och lätt Ventouxvin i läcker stil. Animalisk näsa med inslag av läder och elegant mun i fyllig stil med mjuka tanniner och lätt syra som omfamnar vinets krämiga toner av mjölkchoklad och engelsk lakrits. Superfynd.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vidal-Fleurys klassiska Ventoux är en riktig kritikerfavorit. Vinet är gjort på 65 procent syrah, 20 procent grenache och 10 procent mourvèdre och resten carignan. 70 procent av vinet har lagrats på ståltank och resten på stora foulers. Resultatet är ett vin med härlig frukt och fräschör och massor av örtiga, kryddiga toner. 

Producenten

Vidal-Fleury grundades 1781 och ligger i norra Rhône i Côte-Rôtie. Det är det enda vinhuset i Rhône som gjort vin utan uppehåll sedan 1781. Man äger en stor mängd fina vingårdar i norra Rhône men köper även in bra druvor från övriga Rhônedalen. Det mesta av vinet exporteras och det har alltid haft ett gott rykte om sig. 

Domaine Guigal köpte Vidal-Fleury 1984. Marcels pappa, Etienne, hade utbildat sig och arbetat hos Vidal-Fleury i sin ungdom. 2008 byggde man en helt ny vinkällare och kvaliteten har bara fortsatt att förbättras de senare åren. Nu har man ett eget vinmakarteam och i stort sett alla viner lagras lite extra innan de släpps till försäljning. 

Husets flaggskepp är Côte-Rôtie La Chatillone i Côte-Blonde men man gör toppviner i så gott som alla de kända Rhône-distrikten. Ännu så länge är priserna mycket modesta vilket gör att egendomens viner ofta tillhör områdets riktiga fynd. 

http://www.vidal-fleury.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du