Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Pesquie Edition 1912M Rouge EKO 2020
Våra kunder tycker

Chateau PesquieEdition 1912M Rouge EKO 2020

Ekologisk

Frankrike, Rhone, 750 ml, 13%

Namnet Edition 1912M är en hyllning till berget Mount Ventoux som tornar upp sig i området med sina 1912 meter som det sista stora berget i alpkedjan. I folkmun går berget under namnet ”Jätten från Provence”. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar kring bergets fot med en attityd om ungefär ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Fylligt vin med komplex och yppig frukt. Doft och smak erbjuder toner av mörk frukt såsom svarta vinbär, körsbär, örter, viol och peppar. Bra balans mellan frukt och syra. Lång fruktdriven eftersmak med både kraft, elegans och fräschör.

Drickes
2023-2027
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Namnet Edition 1912M är en hyllning till berget Mount Ventoux som tornar upp sig i området med sina 1912 meter som det sista stora berget i alpkedjan.

I folkmun går berget under namnet ”Jätten från Provence”. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar kring bergets fot med en attityd om ungefär 300 meter över havet. Här är jordmånen lerig och kalkrik och mikroklimatet är bland de kallaste i södra Rhône med stora skillnader i temperatur mellan dag och natt.

Vinet består av 70% grenache och 30% syrah med små spår av cinsault och carignan. Druvorna avstjälkas och jäses i 15 dagar på rostfria ståltankar och betong. Vinet lagras inte på ekfat för att vidare behålla den fruktiga fräschören. Vinet är gott att njuta som det är eller till rustik mat såsom pizza, grillat, charkuterier, och rätter med fågel.Producenten

Slottet har anor från 1750-talet och ligger inte långt från det berömda Mont Ventoux. De nuvarande ägarna köpte egendomen 1970 och startade direkt med att ta tag i de förfallna vingårdarna. Här och var hittade man fantastiska vingårdslägen med upp till 80 år gamla vinstockar. Nästa steg blev att buteljera alla viner på slottet, första årgången blev 1990. Sedan dess har Pesquie producerat viner av mycket hög kvalitet och otroligt mycket "value for money". Vingurun Robert Parker skriver bl a så här om Chateau Pesquie: "One of my all-time favorite producers in France" och  "Chåteau Pesquie is the finest estate in the Côtes du Ventoux, a gorgeous area east of Avignon".

http://www.chateaupesquie.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du