Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Pesquie Edition 1912M Rosé EKO 2021
Våra kunder tycker

Chateau PesquieEdition 1912M Rosé EKO 2021

Ekologisk

Frankrike, Rhone, 750 ml, 13%

Namnet "Édition 1912m" är en hyllning till det berömda Mont Ventoux som stolt står på en höjd av 1912 meter, det sista riktiga berget i Alpeskedjan. Det kallas vanligtvis för "jätten i Provence".   Vingårdarna ligger på kalkstens- och lersluttningar (samt några med mer sandig karaktär) på cirka 30 ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2021

Smaknotering

Doften är friska med toner av krusbär, hallon och citrusfrukter. I smaken möts de bäriga aromerna upp av en pigg syra som ger vinet en underbar balans som följer med hela vägen ut i den läckra eftersmaken.   Passar till grillat kött och fisk, råa eller grillade grönsaker, charkuterier, mjuk vit ost, kryddiga rätter. Färsk fruktbaserade desserter och sorbet. 

Drickes
2023-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
7-9ºC
Sockerhalt
1 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Namnet "Édition 1912m" är en hyllning till det berömda Mont Ventoux som stolt står på en höjd av 1912 meter, det sista riktiga berget i Alpeskedjan. Det kallas vanligtvis för "jätten i Provence".

 

Vingårdarna ligger på kalkstens- och lersluttningar (samt några med mer sandig karaktär) på cirka 300 meters höjd. Druvorna som man hämtat där är cinsault 50%, grenache 40% och syrah 10%

 

För att framhäva fruktigheten så fick 100% av druvmusten jäsa i rostfria ståltankar vid låga temperaturer fram tills att det buteljerades på vingården.

Producenten

Slottet har anor från 1750-talet och ligger inte långt från det berömda Mont Ventoux. De nuvarande ägarna köpte egendomen 1970 och startade direkt med att ta tag i de förfallna vingårdarna. Här och var hittade man fantastiska vingårdslägen med upp till 80 år gamla vinstockar. Nästa steg blev att buteljera alla viner på slottet, första årgången blev 1990. Sedan dess har Pesquie producerat viner av mycket hög kvalitet och otroligt mycket "value for money". Vingurun Robert Parker skriver bl a så här om Chateau Pesquie: "One of my all-time favorite producers in France" och  "Chåteau Pesquie is the finest estate in the Côtes du Ventoux, a gorgeous area east of Avignon".

http://www.chateaupesquie.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du