Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Pesquie Artemia Rouge 2016

Vad tyckte du?

Chateau Pesquie Artemia Rouge 2016

Frankrike, Rhone, 750 ml, 13%

Från publikfavoriten Château Pesquie kan vi nu för första gången erbjuda en av deras tre toppcuvéer Artemia som är gjort på druvor från gamla, krokiga Grenache och Syrah rankor. Det är ett försök att visa den fantastiska potentialen som finns i Ventoux terroiren. Druvorna till detta vin, 50% Syrah o ···

Styckvis

349:-

/flaska
Låda (12 st)

349:-

/flaska, totalt 4 188:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2016

Druvor

Grenache, Syrah

Smaknotering

Aromatisk och komplex doft av mörk frukt och en fin mineralitet. Doft och smak erbjuder toner såsom björnbär, körsbär, stendamm, örter, viol och peppar. Bra balans mellan frukt och syra. Lång fruktdriven eftersmak med både kraft, elegans och fräschör.

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Decanter
97 p "Genius wine, very long and intense, its purity magnificent."

This is stacked with the black fruits of the region, plus violets, thyme, lavender, dried herbs and tannins that are ripe and of the appropriate proportion. Still very youthful and will flourish with time in bottle. Modern and very classy indeed. Genius wine, very long and intense, its purity magnificent.

WineAdvocate
94 p "the 2016 Ventoux Artemia is a tremendous effort"

A 50-50 blend of Grenache and Syrah, aged in 50% new oak, the 2016 Ventoux Artemia is a tremendous effort. It combines blueberries and stone fruit with cedary notes and then underscores those attractive aromas and flavors with a full-bodied, velvety texture and a bright, crisp finish. Lovely stuff.

Jeb Dunnuck
94 p " it has tons of potential in its blue fruits, graphite, crushed rock and violet- tinged aromas and flavors."

Made from equal parts Syrah and Grenache, the 2016 Ventoux Cuvee Artemia is another terrific vintage for this cuvee. Still young, backward and unevolved, it has tons of potential in its blue fruits, graphite, crushed rock and violet- tinged aromas and flavors. Medium to full-bodied, concentrated, with terrific purity of fruit, and fine, building tannin, it needs 2-3 years of bottle age and will keep for a decade or more.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/51451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Kraftige retter med oksekød, guds gave til fugle- eller dyrevildt.

Vinet

Från publikfavoriten Château Pesquie kan vi nu för första gången erbjuda en av deras tre toppcuvéer Artemia som är gjort på druvor från gamla, krokiga Grenache och Syrah rankor. Det är ett försök att visa den fantastiska potentialen som finns i Ventoux terroiren. Druvorna till detta vin, 50% Syrah och 50% Grenache, kommer från två vingårdar där Grenache parcellen är en av de högts belägna vinmarkerna på gården med sydostlig orientering på en mycket stenig kalkstensjord som har amfiteaterform. Syrah parcellen ligger cirka 340 meter söderut och är västorienterad, på en mycket gammal alluvial jordmån. Druvorna plockas för hand vid en optimal mognad i början av oktober och genomgår en lång jäsning och maceration på ekfat. Malolaktisk jäsning sker också på fat och så lagras vinet 18 månader på 50% nya ekfat och 50% på tyå och treåriga ekfat innan det flaskas. Vinet är gott att njuta som det är eller till rustik mat såsom pizza, grillat, charkuterier, och rätter med fågel.

Producenten

Slottet har anor från 1750-talet och ligger inte långt från det berömda Mont Ventoux. De nuvarande ägarna köpte egendomen 1970 och startade direkt med att ta tag i de förfallna vingårdarna. Här och var hittade man fantastiska vingårdslägen med upp till 80 år gamla vinstockar. Nästa steg blev att buteljera alla viner på slottet, första årgången blev 1990. Sedan dess har Pesquie producerat viner av mycket hög kvalitet och otroligt mycket "value for money". Vingurun Robert Parker skriver bl a så här om Chateau Pesquie: "One of my all-time favorite producers in France" och  "Chåteau Pesquie is the finest estate in the Côtes du Ventoux, a gorgeous area east of Avignon".

http://www.chateaupesquie.com/