Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Francois Carillon Puligny Montrachet 2017

Vad tyckte du?

Domaine Francois Carillon Puligny Montrachet 2017

Frankrike, Puligny-Montrachet, 750 ml, 13%

Puligny-Montrachet är en av två byar med det magiska namnet Montrachet i sig. I appellationen tillverkas såväl vita som röda viner men det röda görs i ytterst små mängder. I byn ligger fyra vingårdar med grand cru-status och därmed även egen appellation. Dessutom finner vi 14 1er cru-vingårdar. Nå ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Tasting note Doften är rik och komplex med bra frukt och inslag av mineral, gråpäron och citrus. Smaken är torr, ganska fyllig och fruktig med toner av gröna äpplen, lime och rökig mineral.

Drickes
2019-2029
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

 

Vinet passar bra till smakrika rätter av skaldjur och fisk eller till kyckling och fläsk. För recept klicka på länkarna nedan.

Vinet

Vinet

Puligny-Montrachet är en av två byar med det magiska namnet Montrachet i sig. I appellationen tillverkas såväl vita som röda viner men det röda görs i ytterst små mängder. I byn ligger fyra vingårdar med grand cru-status och därmed även egen appellation. Dessutom finner vi 14 1er cru-vingårdar. Några av de bästa lägena är Champ Canet, Champ Gain, Le Cailleret, och Les Pucelle.

DRUVOR 100% chardonnay

LAGRINGSHORISONT 2014-2020. Vinet kan drickas redan nu men vinner på en tids lagring.

Producenten

Domaine François Carillon är bara några år gammal men familjens vinodlaranor sträcker sig ända till 500-talet. François är, tillsamman med brodern Jacques, den sextonde generationen druvodlare. Firman är sprungen ur Domaine Louis Carillon, Louis är François far, numera pensionerad. François började arbeta med sin far och bror Jacques 1988. François och hans bror tog över familjens domaine efter faderns pensionering 2010. De valde i samförstånd att dela egendomen och därmed bildades Domaine François Carillon. Brodern Jacques Carillons vingårdar tillhör den absoluta toppen i hembyn tack vare perfekt skötta odlingar och vingårdslägen som är några av de bästa i Puligny.

Producenten

Domaine François Carillon, även om den nyligen grundades, kan spåra sina anor tillbaka till 1500-talet, med François själv som den sextonde generationen druvodlare. Domaine är sprungen ur Domaine Louis Carillon, Louis är François far, numer pensionerad. François började arbeta med sin far och bror Jacques 1988. Fascinerad från början av vinstockar och deras omgivning, blev vingården François huvudfokus och förblir av största vikt idag. Francois och hans bror tog över familjens domaine efter sin fars avgång 2010. De valde i samförstånd att dela egendomen och därmed bildades Domaine François Carillon.  Brodern Jacques Carillon tillhör den absoluta toppen i sin hemby, tack vare perfekt skötta lägen som är några av de bästa i Puligny. Premier-Cru vinerna får se 10-20 % ny ek annars används pappas gamla fat så långt de håller. Perrièren är skarp som en kökskniv medan Champ Gains har en tyngre jordmån och är därmed ett fetare vin.
http://www.francois-carillon.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du