Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Pigoudet Rosélåda Château Pigoudet 2021

Château PigoudetRosélåda Château Pigoudet 2021

Frankrike, Provence, 750 ml, 13%

Äntligen. Succélådan med tre olika viner från Château Pigoudet i Provence är tillbaka. Här får du klassikern Première, den något mer aromatiska Princesse och prestigevinet LOratoire. Alla från nya årgången 2021 som gav druvor som var små och koncentrerade - något som är en förutsättning för riktigt ···

Låda (6 st)

900 kr

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Domaine Pigoudet Pigoudet Première Rosé 2021 (2 flaskor)

Stor doft av röda bär som hallon, vinbär och smultron och med ett inslag av citrus samt lite kryddor (lavendel, rosmarin).

Smaken är torr, välbalanserad med pigg syra och inlsag av röda bär och kryddor. Lång och fräsch avslutning.

 

 

Domaine Pigoudet Château Princess Rosé 2021 (2 flaskor)

Blommig och fruktig rosé med aromatiska toner av vit persika, lychee och vita blommor.

Mer aromatisk än Première (som är kryddigare) men här finns också en pigg syra i en lång och välbalanserd eftersmak som gör att du även kan dricka det till rätter av fisk, skaldjur och sallader.

 


Domaine Pigoudet L´Oratoire Cuvée Divine Rosé 2021 (2 flaskor)

Stor bärig och och komplex doft med kryddiga toner av jordgubbar, smultron, aprikoser, melon, citrusskal och färska örter. Smaken är torr med en pigg syra och en fruktig eftersmak. Har finns inslag av citrus, kryddor och massor av röda bär. Lång komplex eftersmak. 

Ett av Château Pigoudets prestige-viner. Vingårdarna växer i sydlig riktning och skyddas av Sainte-Victoiremassivet i den nordöstra delen av Coteaux dAix-en-Provence.

Druvorna som kommer in till vineriet jäses svalt och lagras därefter på rostfria ståltankar för att behålla aromatisk fräschör. Vinet består normalt sett av en blandning av de klassiska druvsorterna och 2020 var blenden 50% Grenache, 25% Cinsault, 15% Syrah och 10% Cabernet-Sauvignon.

Ett stiltpisk och fruktdriven rosé med en trevlig örtig touch som passar som aperitif, till skaldjur eller till sallad med vårens primörer.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
80p

Missa inte denna härliga rosélåda med viner från Winefinders egen roséproducent Château Pigoudet! Lådan innehåller 6 flaskor (tre olika viner - två flaskor av varje) från samma producent - passar såväl till aperitif som till sommarens läckerheter!

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Äntligen. Succélådan med tre olika viner från Château Pigoudet i Provence är tillbaka. Här får du klassikern Première, den något mer aromatiska Princesse och prestigevinet LOratoire. Alla från nya årgången 2021 som gav druvor som var små och koncentrerade - något som är en förutsättning för riktigt bra viner. Slutresultatet är friska och härligt fräscha viner med inslag av röda bär och kryddor. 

Producenten

I klassiska rosédistriktet Côteaux d’Aix-en-Provence finner vi Château Pigoudet. I regionen har man gjort vin sedan romarnas tid och Ch. Pigoudets ägor har sett i stort sett likadana ut sedan 1820. De senaste 25 åren har egendomen ägts av familjen Schmidt-Rabe och sköts idag av Sabine Rabe och hennes man, Hans-Ulrich. Med utsikt över Sainte-Victoiremassivet är Pigoudets ägor de nordligaste i regionen. De 40 hektaren vingårdar tornar upp sig på 400 meter över havet och det svala läget hjälper till att ge vinerna dess fräschör. Château Pigoudet odlar sina ägor enligt principen ”Lutte Raisonée” som innebär en hållbar vinodling där man ger tillbaka till naturen och tar tillvara på resurserna. Man favoriserar ekologiska preparat men är inte certifierade. I den nya källaren (invigd 2015) gör man såväl vita, röda och roséviner.

http://www.pigoudet.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du