Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Pigoudet Rosélåda Château Pigoudet 2019

Vad tyckte du?

Château Pigoudet Rosélåda Château Pigoudet 2019

Frankrike, Provence, 750 ml, 13%

Låda (6 st)

840:-

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2019

Druvor

Cabernet Sauvignon, Cinsaut, Grenache, Syrah

Smaknotering

Domaine Pigoudet Pigoudet Première Rosé 2019 (2 flaskor)

Härligt fräsch Provence-rosé i fruktig stil. Château Pigoudet strävar efter en ren och frisk fruktighet i sina viner och levererar med detta vin ett perfekt sommarvin i lättillgänglig stil. Matcha med fisk, skaldjur, sallader eller som en aperitif. Fruktig och bärig doft av röda vinbär, hallon, melon och citrus.  Smaken är torr med toner av solmogna röda bär och en frisk syra. Lång läskande avslutning.

 

Domaine Pigoudet Château Princess Rosé 2019 (2 flaskor)

 Härligt laxrosa provencerosé i klassisk snitt. En ny rosé från Château Pigoudet. Druvorna till vinet kommer från gårdarna som ligger sydsluttningar som skyddas av Sainte-Victoiremassivet i norr. En klassisk och fräsch provencerosé med härliga fruktiga inslag som passar såväl som aperitif som till smakrikare rätter av fisk och skaldjur som till en sallad med detsamma alternativt fågel.

 

Domaine Pigoudet L´Oratoire Cuvée Divine Rosé 2019 (2 flaskor)

Klassisk Provence-rosé! L’Oratoire Cuvée Divine Rosé är Château Pigoudets finaste rosé. Vingårdarna växer i sydlig riktning och skyddas av Sainte-Victoiremassivet i norr. Druvorna som kommer in till vineriet jäses svalt och lagras därefter på rostfria ståltankar för att behålla aromatisk fräschör. Vinet består av 30% grenache, 25% cinsault, 25% cabernet sauvignon och 20% syrah. Ett stiltpisk och fruktdriven rosé med en trevlig örtig touch som passar som aperitif, till skaldjur eller till sallad med vårens primörer. Doften är tilltalande bärig och örtig aromatisk med toner av jordgubbar, lingon, citrus och färska örter. Smaken är torr med en pigg syra och en fruktig eftersmak.

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
Soundtracket till sommaren 2020 är här!

Missa inte denna härliga rosélåda med viner från Winefinders egen roséproducent Château Pigoudet! Lådan innehåller 6 flaskor (tre olika viner - två flaskor av varje) från samma producent - passar såväl till aperitif som till sommarens läckerheter!

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/511251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Producenten

I klassiska rosédistriktet Côteaux d’Aix-en-Provence finner vi Château Pigoudet. I regionen har man gjort vin sedan romarnas tid och Ch. Pigoudets ägor har sett i stort sett likadana ut sedan 1820. De senaste 25 åren har egendomen ägts av familjen Schmidt-Rabe och sköts idag av Sabine Rabe och hennes man, Hans-Ulrich. Med utsikt över Sainte-Victoiremassivet är Pigoudets ägor de nordligaste i regionen. De 40 hektaren vingårdar tornar upp sig på 400 meter över havet och det svala läget hjälper till att ge vinerna dess fräschör. Château Pigoudet odlar sina ägor enligt principen ”Lutte Raisonée” som innebär en hållbar vinodling där man ger tillbaka till naturen och tar tillvara på resurserna. Man favoriserar ekologiska preparat men är inte certifierade. I den nya källaren (invigd 2015) gör man såväl vita, röda och roséviner.

http://www.pigoudet.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du