Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Pigoudet Rosélåda Château Pigoudet 2017

Vad tyckte du?

Château Pigoudet Rosélåda Château Pigoudet 2017

Frankrike, Provence, 750 ml, 13%

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Cabernet Sauvignon, Cinsaut, Grenache, Syrah

Smaknotering

Domaine Pigoudet Pigoudet Première Rosé 2017 (2 flaskor)

Härligt fräsch Provence-rosé i fruktig stil. Château Pigoudet strävar efter en ren och frisk fruktighet i sina viner och levererar med detta vin ett perfekt sommarvin i lättillgänglig stil. Matcha med fisk, skaldjur, sallader eller som en aperitif. Fruktig och bärig doft av röda vinbär, hallon, melon och citrus.  Smaken är torr med toner av solmogna röda bär och en frisk syra. Lång läskande avslutning.

 

Domaine Pigoudet Château Pigoudet Classic Rosé 2017 (2 flaskor)

Härligt laxrosa provencerosé i klassisk snitt. I kalkrik lerjord växer druvorna till Château Pigoudets Cuvée Classic på 400 meter över havet. Vinet består av en blend på 45% grenache, 35% cinsault, 10% syrah, 10% cabernet sauvignon. Vinet får jäsa svalt och lagras på rostfria ståltankar och för tankarna till sommar med sin fräscha bäriga stil. Matcha med fisk, skaldjur, sallader eller som en aperitif. Ung, pigg, fruktig och örtig doft av hallon, jordgubbar, röda vinbär och lite citrus. Smaken är lätt och frisk med en fräsch aromatik och läcker eftersmak.

 

Domaine Pigoudet L´Oratoire Cuvée Divine Rosé 2017 (2 flaskor)

Klassisk Provence-rosé! L’Oratoire Cuvée Divine Rosé är Château Pigoudets finaste rosé. Vingårdarna växer i sydlig riktning och skyddas av Sainte-Victoiremassivet i norr. Druvorna som kommer in till vineriet jäses svalt och lagras därefter på rostfria ståltankar för att behålla aromatisk fräschör. Vinet består av 30% grenache, 25% cinsault, 25% cabernet sauvignon och 20% syrah. Ett stiltpisk och fruktdriven rosé med en trevlig örtig touch som passar som aperitif, till skaldjur eller till sallad med vårens primörer. Doften är tilltalande bärig och örtig aromatisk med toner av jordgubbar, lingon, citrus och färska örter. Smaken är torr med en pigg syra och en fruktig eftersmak.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
3 g/l

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
Soundtracket till sommaren 2018 är här!

Missa inte denna härliga rosélåda med viner från Winefinders egen roséproducent Château Pigoudet! Lådan innehåller 6 flaskor (tre olika viner - två flaskor av varje) från samma producent - passar såväl till aperitif som till sommarens läckerheter!

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/511151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Producenten

I klassiska rosédistriktet Côteaux d’Aix-en-Provence finner vi Château Pigoudet. I regionen har man gjort vin sedan romarnas tid och Ch. Pigoudets ägor har sett i stort sett likadana ut sedan 1820. De senaste 25 åren har egendomen ägts av familjen Schmidt-Rabe och sköts idag av Sabine Rabe och hennes man, Hans-Ulrich. Med utsikt över Sainte-Victoiremassivet är Pigoudets ägor de nordligaste i regionen. De 40 hektaren vingårdar tornar upp sig på 400 meter över havet och det svala läget hjälper till att ge vinerna dess fräschör. Château Pigoudet odlar sina ägor enligt principen ”Lutte Raisonée” som innebär en hållbar vinodling där man ger tillbaka till naturen och tar tillvara på resurserna. Man favoriserar ekologiska preparat men är inte certifierade. I den nya källaren (invigd 2015) gör man såväl vita, röda och roséviner.

http://www.pigoudet.com