Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Bregancon Rosé La Réserve Cru Classé Provence 2020

Chateau BreganconRosé La Réserve Cru Classé Provence 2020

Ekologisk

Frankrike, Provence, 750 ml, 12,5%

Château de Bregancons roséviner rankas bland de bästa i Frankrike och egendomen är en av få (ursprungligen 23 men idag 18 kvarvarande egendomar) som 1955 klassificerades som Cru Classé. Rosé la Réserve bjuder på fruktig doft men är ändå lätt, fräsch och frisk och har ett bra tryck i smaken. Receptet ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2020

Smaknotering

Ung, pigg och fruktig, men ändock seriös, med örtig doft av färska örter, jordgubbar, röda körsbär och lite citrus. Smaken är torr och frisk med en fräsch aromatik och fruktdriven eftersmak. 

Drickes
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Château de Bregancons roséviner rankas bland de bästa i Frankrike och egendomen är en av få (ursprungligen 23 men idag 18 kvarvarande egendomar) som 1955 klassificerades som Cru Classé. Rosé la Réserve bjuder på fruktig doft men är ändå lätt, fräsch och frisk och har ett bra tryck i smaken. Receptet bakom vinet är en blandning av cinsault och grenache från gamla vinstockar och vingårdar nära Medelhavet vid Bormes-les-Mimosas, mitt emellan Toulon och St. Tropez. Vinet passar utmärkt som aperitif men funkar också till skaldjur och sallader med sommargrönt men också till lättare grillade kötträtter.

Producenten

Då man 1955 antog Cru Classé Klassificering av Provence var Château de Brégançon självskrivet att bära predikatet, som bara ett dussintal slott gör. Egendommens fält ligger med utsikt över Medelhavet, och de svala vindarna härifrån säkerställer Bregancon- viner en sprakande skärpa och intensitet som är helt enastående. Château de Bregancons rosé består av tre klassiska Provence-druvsorter; Cinsault, Grenache och Syrah. Vinrankorna är gamla, ända upp till 80 år, vilket förklarar den slutliga vinets anmärkningsvärda koncentration och aromatiska komplexitet. Rosévin från Château de Brégançon är inte förvånansvärt inventarier på många franska topprestauranger.
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du