Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Henri Bonnaud Provence Saint Victoire Rosé  2019

Vad tyckte du?

Chateau Henri Bonnaud Provence Saint Victoire Rosé 2019

Ekologisk

Frankrike, Provence, 750 ml, 12,5%

Ny årgång av vår stora kundfavorit! Vinet görs är gjort på en typisk blandning av 85 procent grenache och 15 procent cinsault. Sainte Victoire-berget ligger norr om det berömda Palette och vinerna som produceras här hör varje år till de bästa från Côtes de Provence. 2005 fick man en egen ursprungsbe ···

Styckvis

179:-

/flaskaOrd. pris 199:-
Låda (6 st)

179:-

/flaska, totalt 1 074:- Ord. pris 1 194:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Kyckling och kalkon
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Vegetariskt och sallader
  • Pasta och pizza
  • Aperitif
Årgång

2019

Druvor

Cinsaut, Grenache

Smaknotering

Inbjudande och fruktig doft av röda vinbär, hallon, örter, mineral och gräs. Smaken är torr med pigg och balanserad syra, mycket eleganta drag av mogna röda bär en lång och läckert kryddig eftersmak.

Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

Livets Goda
91 p "Klassrosé."

"Till denna rosé har man skördat frukten från en ekologiskt certifierad vingård belägen på höjderna utanför Aix-en-Provence. Druvblenden lyder 85% grenache och 15% cinsault och det är elegant och blommig rosé med harmoni i bygget. Juciy fräschör, fint mogen och ren frukt med mörkbärig sötma och lätt stramt mineraliskt drag i tanninerna. Klassrosé. Sainte Victoire-berget ligger norr om Palette och Stéphane Spitzglous är sedan 1996 fjärde generationen vinmakare på Chåteau Henri Bonnaud."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ny årgång av vår stora kundfavorit! Vinet görs är gjort på en typisk blandning av 85 procent grenache och 15 procent cinsault. Sainte Victoire-berget ligger norr om det berömda Palette och vinerna som produceras här hör varje år till de bästa från Côtes de Provence. 2005 fick man en egen ursprungsbeteckning: Côtes du Provence Sainte Victoire. Château Henri Bonnaud har de senaste åren blivit en av stjärnorna i området. Vingården är ekologiskt certifierad och druvorna växer i det speciella mikroklimat som berget skapar och på kalkstensrika jordar.

Producenten

Chåteau Henri Bonnaud har tre år i rad blivit framröstad som en av de största stjärnorna i Provence. Vingården ligger på höjderna utanför Aix-en-Provence. Det 18 kilometer långa och 1 000 meter höga bergsmassivet ger ypperliga växtförhållanden. Stéphane Spitzglous är fjärde generationen vinmakare i firman och tog över driften från sin svärfar 1996. Både källarna och vingårdarna är renoverade för att stadigt skapa förutsättningar för bättre viner.

http://www.chateau-henri-bonnaud.fr/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du