Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Fuisse Pouilly Fuissé Le Clos  2015

Vad tyckte du?

Chateau Fuisse Pouilly Fuissé Le Clos 2015

Frankrike, Pouilly-Fuissé, 750 ml, 13,5%

Chateau Fuisses 2,7 hektar stora vingård är i likhet med andra "clos" i Bourgogne omgärdat av en mur. Vingården har tillhört familjen Vincent sedan köpet av egendomen år 1862 och några av vinstockarna planterades redan 1929. Vinet jäses och lagras i 10 månader på franska ekfat, varav 80 procent är n ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Stor, fräsch doft i en mycket komplex stil. Smaken är torr och fyllig med härliga toner av mineral och citrus i en fint lite nötig stil. Lång, elegant och kraftfull eftersmak.

Drickes
2019-2029
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Lufta vinet
0-1 timme

Så tycker experterna

WineSpectator
91-94 p

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Chateau Fuisses 2,7 hektar stora vingård är i likhet med andra "clos" i Bourgogne omgärdat av en mur. Vingården har tillhört familjen Vincent sedan köpet av egendomen år 1862 och några av vinstockarna planterades redan 1929. Vinet jäses och lagras i 10 månader på franska ekfat, varav 80 procent är nya. 2015 fick en ovanligt varm sommar vilket resulterade i lite lägre syra än 2014, och en mer generös fruktighet. 

Producenten

Chateau Fuisse ligger en mil väster om staden Macon i södra dellen av Bourgogne i distriktet Maconnais. Här rankas man högst och man förfogar över vinmarker i många olika appellationer. Troligen den mest legendariska egendomen i södra Bourgogne. Familjen etablerade sig här 1852. Idag drivs firman av Jean-Jacques Vincent som är både jordbruksingenjör och önolog. Han är också en stor ambassadör för Pouilly-Fuissé-vinerna.

http://chateau-fuisse.fr/