Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Vignobles André Lurton Château de Cruzeau Blanc 2006

Vad tyckte du?

Vignobles André Lurton Château de Cruzeau Blanc 2006

Frankrike, Pessac-Léognan, 750 ml, 12,5%

De torra, vita vinerna från Péssac-Léognan var några av de absolut bästa bordeauxerna från den intressanta årgången 2006. Druvorna till Château de Cruzeau handplockades. Vinet fick sedan jäsa samt ligga på sin jästfällning i franska ekfat. Resultatet är ett vin fyllt av fräschör från sauvignon blanc ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2006

Druvor

Sauvignon Blanc

Smaknotering

Stor och aromatisk doft av gul frukt (plommon, citrus), nötter, hö med inslag av mandelmassa och blommo. Smaken är precis och nyanserad med förvånansvärt pigg syra och toner av citrus, gula äpplen, bivax, gräs, ekfat och mandelmassa. En riktigt fräsch 06:a! 

Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
3 g/l

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
92 p "Det här är mogen vit Bordeaux när den är som bäst."

Château de Cruzeaus fina 2006 är verkligen ett bevis på hur pass lagringstålig torr vit Bordeaux är. När vi provade den för första gången för ett år sedan var vi förvånade över hur läckert vinet var - och när vi nu (2017) provar igen så golvas vi av att vinet är ännu bättre. Syran är fortfarande frisk och fräsch och frukten har blivit något lite gulare och smakrikare med inslag av gula äpplen, honung, mandelmassa, blommor och en skön vaxig lite oljig ton. Det här är mogen vit Bordeaux när den är som bäst. Vilket vin för pengarna!

Winefinder
Winefinders Wine Team
91+ p "Klassisk vit Bordeaux!"

Det här är verkligen en klassisk vit Bordeaux som bjuder på just det man vill åt: generositeten och rikedomen från fatlagringen kombinerat med en fullkomligt skinande syra och aromatisk fräschör. Ett läckert exempel på hur fint sauvignon blancdruvan kan utvecklas när den tas om hand på rätt sätt. Det är alldeles för underskattat att avnjuta vit Bordeaux som dessutom har uppnått lite ålder! Särskilt med tanke på hur matvänlig den här stilen är.  (Provad våren 2016)

Winefinder
Gastro
91 p "Fullständig mineralitet"

Cruzeau presenterar sig riktigt snyggt, vit Bordeaux vinner förvånansvärt mycket på lagring. Cruzeau har legat 10 månader på delvis nya fat. Fullständig mineralitet; våta stenar, byggdamm, kalk och citronskal, gröna äpplen och rostade brödtoner från faten. Bra fetma, men vinet styrs framför allt av syran (det har heller inte genomgått malolaktisk jäsning), fylligt, mycket intensivt tryck på tungan. Ett fint vin!

Berlingske
"06:an är överdådig, rik, fyllig och fortfarande frisk och fräsch"

Vit Bordeaux hamnar ofta i skuggan av Bourgogne, och detta vackra vin visar hur synd det är. Det gamla slottet klassificerades som 1 Cru Graves i le Producteur, som bl. a. låg till grund för 1855 års klassificering. Sedan 1973 har Andre Lurton fört slottet till den absoluta toppen. Allt detaljer räknas, som jäsning och lagring på små fat. 06:an är överdådig, rik, fyllig och fortfarande frisk och fräsch. En läcker följeslagare till exempelvis fiskrätter.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5751

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

De torra, vita vinerna från Péssac-Léognan var några av de absolut bästa bordeauxerna från den intressanta årgången 2006. Druvorna till Château de Cruzeau handplockades. Vinet fick sedan jäsa samt ligga på sin jästfällning i franska ekfat. Resultatet är ett vin fyllt av fräschör från sauvignon blancdruvan och en härlig ekfatsintegration. 

Producenten

Firman André Lurton, är en legnd i bordeaux och övriga världen. Här har man med tradition, innovation alltid gjort vin som har exporterat världen över. Klassiska viner som har har fått stämpeln som rena och druvtypiska med klass och stil. Firman startades år 1889 och André tog över företaget år 1956 sedan dess har André ständigt utvecklat vinifiering av fina viner från Bordeaux.

"I am a dedicated winemaker who has been searching for the best soils and micro-climates in Bordeaux for over fifty years in order to produce outstanding wines. I personally oversee work in my vineyards as well as all stages of wine production, combining traditional expertise with the latest technology. My name on the label is a guarantee of irreproachable quality, recognised around the world." André Lurton.

http://www.andrelurton.com/