Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Haut Bergey  2004

Vad tyckte du?

Chateau Haut Bergey 2004

Frankrike, Pessac-Léognan, 750 ml, 14%

Levereras i trälåda vid köp av 12 flaskor. Château Haut-Bergey är lite av en ny stjärna i Bordeaux och Péssac-Léognan. Sedan Sylviane Garcin-Cathaird tog över den gamla egendomen i början på 1990-talet och totalrenoverade vinanläggningarna så har vinerna bara blivit bättre och bättre. Årgång 2004 i ···

Styckvis

321:-

/flaska
Låda (12 st)

311:-

/flaska, totalt 3 732:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
Årgång

2004

Druvor

Cabernet Sauvignon, Merlot

Smaknotering

Mörkt röd färg med mognadston. Stor utvecklad doft av mörka bär, plommon, torkad frukt och blyerts. Smakne är utvecklad med fräsch mörk frukt, plommon, svarta vinbär, blyerts, cederträ och en lång välbalanserad eftersmak. 

Drickes
2017-2030
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
92 p "Lång mogen balanserade eftersmak - så härligt att dricka nu."

"Ett fint exempel på den lite undervärderade årgången 2004. Här möts vi av en stor varm och utvecklad doft med inslag av kaffe, korinter och lite stall. Här finns mycket mörka bär och en lite örtig myntaton. Vinet är runt och smakrikt med toner av mörka bär, plommon, örter och kaffe. Det hela avslutas med en lång mogen balanserad eftersmak. Så härligt att dricka nu men det kan lagras i ytterligare något till några år."

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

 

Vinet

Levereras i trälåda vid köp av 12 flaskor. Château Haut-Bergey är lite av en ny stjärna i Bordeaux och Péssac-Léognan. Sedan Sylviane Garcin-Cathaird tog över den gamla egendomen i början på 1990-talet och totalrenoverade vinanläggningarna så har vinerna bara blivit bättre och bättre. Årgång 2004 i Bordeaux har beskrivits som "the last affordable vintage" av Jancis Robinson - året innan priserna sköt ihöjden. Haut-Bergeys 2004 är ett underbart exempel på detta. Vinet görs på en blandning av cabernet sauvignon och merlot och jäsa på ståltank och lagras på 50 procent nya ekfat. Resultatet är alltid prisvärt, med tydliga toner av mörka bär (svarta vinbär) och blyerts.

Producenten

Chateau Haut Bergey är en egendom som är up-and-coming i Péssac-Léognan, ägd av Sylviane Gardin Cathiard (som också äger Clos l'Eglise i Pomerol) och med Alain Reynaud som konsult. Vingårdarna är på 38 hektar och planterade med 60 procent cabernet sauvignon och 40 procent merlot. Vinerna får jäsa på ståltank och lagras på 50 procent nya ekfat. Resultatet är mycket prisvärda viner, med tydliga toner av svarta vinbär och blyerts. Egendomen har även två hektar planterade med 80 procent sauvignon blanc och 20 procent semillon, av vilka de gör sitt moderna, vita vin.  

http://bit.ly/1qZkE5b

Karta