Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Pichon Longueville Comtesse de Lalande Pichon Longueville Comtesse de Lalande 2008

Pichon Longueville Comtesse de LalandePichon Longueville Comtesse de Lalande 2008

Frankrike, Pauillac, 750 ml, 14%

Pichon Longueville Comtesse de Lalande är granne med Latour och anses av många vara en av de egendomar skulle klassificeras som. en premier grand crus classé om 1855-års klassificering gjordes om. Här från  årgång 2008. Blenden består av 66% cabernet sauvignon, 24% merlot, 7% cabernet franc och rest ···

Låda (6 st)

14 970 kr

Flaskpris 2 495 kr
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Doften är stor och fruktig med inslag av mogna svarta vinbär, blåbär och plommon. Smaken är fyllig och balanserad med inbäddade, men strama, tanniner och toner av mörka bär, kaffe och ek. Vinet har lång eftersmak.

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Pichon Longueville Comtesse de Lalande är granne med Latour och anses av många vara en av de egendomar skulle klassificeras som. en premier grand crus classé om 1855-års klassificering gjordes om. Här från  årgång 2008. Blenden består av 66% cabernet sauvignon, 24% merlot, 7% cabernet franc och resten petit verdot. Vinet har lagrats i 18 månader i barriquer av fransk ek, 60% ny ek. Pichon-Lalande (egentligen Pichon-Longueville-Comtesse-de-Lalande) köptes 1926 av Edouard Miailhe som var ansvarig för många utmärkta årgångar fram till sin död 1959. Sonen William Alain (Ch Siran) skötte driften till 1978, då arvskiftet gjordes upp. Systern May Elaine de Lencquesaing tog över. Efter detta skifte har vinets kvalitet ökat stadigt. Ett strikt druvurval, ny vinanläggning och ett andravin har varit receptet för att göra ett av de bästa vinerna i Pauillac.

Producenten

Vid tiden för 1855-års klassifikation var de två Pichon-slotten nyligen separerade (se Pichon-Baron), bägge fick 2e cru-status. Pichon-Lalande (egentligen Pichon-Longueville-Comtesse-de-Lalande) köptes 1926 av Edouard Miailhe, ansvarig för många utmärkta årgångar fram till sin död 1959. Sonen William Alain (Ch. Siran) skötte driften till 1978, då arvskiftet gjordes upp. Systern May Elaine de Lencquesaing tog över. Efter detta skifte har vinets kvalitet ökat stadigt. Ett strikt urval, ny vinanläggning och ett andravin har varit receptet för att göra ett av de bästa vinerna i Pauillac.
http://www.pichon-lalande.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du