Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Clerc Milon Chateau Clerc Milon 2016

Chateau Clerc MilonChateau Clerc Milon 2016

Frankrike, Pauillac, 750 ml, 13%

Clerc Milon från hyllade lite varmare 2016 är gjord på 55% Cabernet Sauvignon, 29% Merlot, 13% Cabernet Franc, 2% Petit Verdot och 1% Carménère.  Höga temperaturer i augusti och september möjliggjorde långsam mognad och utmärkt mognad, så att skörden började med Merlot den 26 september och fortsatt ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Doften är stor och ung med toner av mörka bär, svarta vinbär, björnbär, tobak, blyerts, örter och multna löv. Smaken är medel fyllig med strama och unga tanniner, samma smaksspektra och lång, elegant eftersmak.

Drickes
2012-2028
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Clerc Milon från hyllade lite varmare 2016 är gjord på 55% Cabernet Sauvignon, 29% Merlot, 13% Cabernet Franc, 2% Petit Verdot och 1% Carménère. 

Höga temperaturer i augusti och september möjliggjorde långsam mognad och utmärkt mognad, så att skörden började med Merlot den 26 september och fortsatte under perfekta förhållanden fram till den 15 oktober. På vineriet vinifierades varje druvsort och varje vingårdsläge som vanligt separat för att låta sin inneboende karaktär lysa igenom. Vinerna erbjuder enastående färg, intensiva frukt- och kryddaromer och en tät konsistens av mycket rika och väl avrundade tanniner.

Vinet kan drickas redan nu men bör lagras.

Producenten

Den andra av två slott/egendomar som står lite i skymundan men också solar sig i Mouton Rotschilds glans. Château Clerc Milon ligger nära gränsen till Saint Estephe söder om Lafite men norr om Motuon. Baron Philippe de Rothschild hade från början lite svårt att bestämma sig om det verkligen var värt en miljon francs för dessa 20 ha när han köpte egendomen 1070 – det fanns ju inte ens ett slott. Han köpte i alla fall lotten och det har han inte ångrat.

Att vinerna inte var av bästa kvalitet på 1970- och tidigt 1980-tal beror på omplanteringar och restaureringar samt att mycket av företagets krafter gick åt på Mouton-Rothschild. Från 1985 är Clerc Milon som ett nytt vin med underbar kraft och typisk Pauillac-känsla. Successivt har man köpt på sig nya angränsande vingårdar och Clerc Milon består idag av 40 hektar som är planterade med drygt 50 procent cabernet sauvignon, en ganska stor mängd merlot (runt 35 procent) och lite cabernet franc (8 procent), petit verdot och carmenère (två procent vardera). Den sistnämna druvsorten har börjat göra lite av en comeback i Bordaux efter det att den nästan försvann helt och blev förknippad med Chile. Clerc Milons carmenèrestockar är mycket gamla och ger en suverän fruikt och i årgång 2018 har de till och med planer på att buteljera en ren carmenère bara för skojs skull. 

Namnet Clerc Milon stammar från den lilla byn Milon samt en M. Clerc som ägde egendomen vid tiden för 1855 års klassifikation. Egendomen klassificerades som en 5e Cru 1855 och idag tillhör den en av de bästa i den gruppen efter Lynch Bages och Pontet Canet. Alltid lite mer stringent och med lite längre lagringspotential än d'Armailhac eftersom vingårdarna i större utsträckning vetter mot norr och le terroir är kallare än hos d'Armailhac. Men ge vinet 10 år på flaska och ut strömmar en klassiskt strukturerard Pauillac med både djup, smak och lagringspotential. 

https://www.bpdr.com/chateau-clerc-milon
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du