Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Faiveley Monthélie 1er Cru Les Champs Fulliot 2018

Domaine FaiveleyMonthélie 1er Cru Les Champs Fulliot 2018

Frankrike, Monthelie AC, 750 ml, 13,5%

Les Champs Fulliot ligger nära appellationen Volnay och ligger på en särskilt torr terroir som Domaine Faiveley köpte sina 0,28 hektar 2007.   Druvorna skördas och sorteras för hand. Andelen avstamade druvor och hela klasar varierar beroende på årgång. Vinet överpumpas dagligen för att extrahera f ···

Styckvis

399 kr

/flaska
Låda (6 st)

2 394 kr

Årgång

2018

Smaknotering

Doften bjuder på toner av små röda frukter, lakrits, viol och skogsgolv. Dessa rika aromer understöds i smaken av sammetslena tanniner.

Drickes
2020-2026
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
14-16ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Servera till kanin i senapsås, stekt fjäderfä eller shepherds pie.

Vinet

Les Champs Fulliot ligger nära appellationen Volnay och ligger på en särskilt torr terroir som Domaine Faiveley köpte sina 0,28 hektar 2007.

 

Druvorna skördas och sorteras för hand. Andelen avstamade druvor och hela klasar varierar beroende på årgång. Vinet överpumpas dagligen för att extrahera färg, tanniner och aromer från druvorna. Efter en 19 dagars jäsning är alkoholfermenteringen avslutad. Vinet lagras i 14 månader i franska ekfat (en tredjedel ny ek) som har valts ut för sitt fina ådring och lätta rostning.

Producenten

Detta berömda företag grundades i Nuits St Georges redan 1825 av Pierre Faiveley. Hans son Joseph gav sitt namn till familjeföretaget, som kom att efterföljas av den första François. Georges bidrog till grundandet av Chevaliers du Tastevin, en av förgrundsfigurerna för Côte Chalonnaise, François som nyligen gick i pension har efterföljts av hans son Erwan , född 1979. Redan har den nye VD:n Bernard Hervet med tydlighet visat en märkbar ökning av vinodlingar. Man köpte Domaine Annick Parent (Pommard, Volnay och Monthelie), Domaine Monnot (olika Puligny-Montrachet vingårdar inklusive Grands Crus Bienvenues-Batard-Montrachet och Batard-Montrachet) och har nya avtal med Domaine Matrot-Wittersheim i Meursault och Blagny.  Få är de vinmakare i världen som aspirerar på att göra Chardonnay och Pinot Noir utan att se till Bourgogne som referens, många lyckas göra goda viner men i ärlighetens namn är de få som lyckas göra lika komplexa, balanserade och nyanserade exempel som de vi finner i Bourgogne. Nuits-st-Georges som bjuder på en mångfald av goda viner, mest rött men en viss del vitt. Faiveley är ett lysande uttryck av Nuits-st-Georges terroir. Inne i byn finns det en rik uppsjö av vinbutiker och restauranger, Varför inte spisa på Le Saint Georges eller La Cabotte? 
http://www.domaine-faiveley.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du