Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Labégorce Château Labégorce 2011

Vad tyckte du?

Château Labégorce Château Labégorce 2011

Frankrike, Margaux, 750 ml, 13%

Bordeaux med ålder! Chateau Labegorce består av 50 % cabernet sauvignon, 45 % merlot, 3 % cabernet franc och 2 % petit verdot - andelen merlot har ökat på senare år. Rankornas snittålder är 30 år - en stor del av vingårdarna planterades dock så tidigt som 1950 och de äldsta rankorna är över 100 år g ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2011

Druvor

Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Cabernet Franc

Smaknotering

Inbjudande doft med begynnande mognad och toner av svarta vinbär, kryddor, ceder, järnoxid och läder. Kroppen är medelfyllig med fint integrerade tanniner och en kryddig eftersmak.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
3 g/l

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
92 p "Väldoftande och välbalanserd... elegant och smakrik. En fröjd att dricka redan nu."

"2011 är årgången som lider enormt av att ha kommit efter de hajpade 2009 och 2010. Men om man idag vill ha en klassisk Bordeaux som fortfarande har ung fräsch frukt men också ganska mjuka tanniner - ja då är det mot 2011orna som man ska vända blicken. Château Labégorce är ett slott som imponerat stort på oss vid de tre senaste primärprovningarna Kvaliteten blir bara bättre och bättre. Det här är en klassisk Margaux - väldoftande och välbalanserad med fina toner av mörka bär, ceder och lite ek. Smaken är elegant och balanserad. En fröjd att dricka redan nu." 

Winefinder
WineSpectator
90 p "Velvety in feel, with an accessible but sneakily long finish."

"A mix of perfumy floral notes out front is backed by a core of sappy blackberry and plum fruit. Velvety in feel, with an accessible but sneakily long finish. Best from 2015 through 2025. 10,000 cases made."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Bordeaux med ålder! Chateau Labegorce består av 50 % cabernet sauvignon, 45 % merlot, 3 % cabernet franc och 2 % petit verdot - andelen merlot har ökat på senare år. Rankornas snittålder är 30 år - en stor del av vingårdarna planterades dock så tidigt som 1950 och de äldsta rankorna är över 100 år gamla. Vinifikationen sker på en kombination av cement och rostfria tankar. Vinlagringen sker på ekfat i 15 månader där 50 av faten är nya. Det här är ett vin som följts av Winefinders Wine Team under många år och där vi verkligen kunnat skönja en stor kvalitetshöjning - detta är verkligen ett vin med uppåtgående trend att hålla ögonen på!

Producenten

Château Labegorce i Margaux har - precis som många av slotten i Bordeaux - tagit sitt namn en av de tidigaste ägarfamiljerna. I detta fall var det familjen Grosse som ägde marken på 1300-talet. Före franska revolutionen var egendomen massivt stor - till och med en av de största i Médoc. Efter revolutionen delades upp i tre mindre egendomar: Chateau Labegorce, det som senare skulle bli Labegorce Zede och lilla egendomen L’Abbe Grosse de Grosse. Det som idag är Château Labegorce konstruerades 1821. På slottet har det passerat en mängd ägare till familjen Perrodo köpte egendomen 1989. Hubert Perrodo har sett det som sin uppgift att förena de tre vingårdarna från originalegendomen. Han köpte L’Abbe Grosse de Grosse år 2002 men fick bara köpa själva slottet och en del av vingårdarna - resten såldes till legendariska Château Margaux. År 2005 köpte han Labegorce Zede och de ursprungliga ägorna på totalt 53 hektar var äntligen förenade igen. Hubert omkom dessvärre i en skidolycka året därpå. Chateau Labegorce sköts idag av Huberts dotter, Nathalie Perrodo, som dessutom basar över familjens andra Margaux-egendom - Château Marquis d’Alselme.

http://www.labegorce.com/labegorce/public_html/