Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bouchard Pere et Fils Mâcon-Lugny St-Pierre Monopole 2018

Bouchard Pere et FilsMâcon-Lugny St-Pierre Monopole 2018

Frankrike, Macon, 750 ml, 13,5%

Nu säljer vi de sista flaskorna av den här klassikern i årgång 2018. 2018 blev en mycket bra årgång för vit Bourgogne och har gett viner med generös mogen frukt och krispiga syror. Något som märks tydligt i Bouchards smörigt fräscha Macon Lugny. Lugny är en av de bättre vinbyarna i Macon (söder om C ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2018

Smaknotering

Ungdomlig och fruktig doft med inslag av gula äpplen, persika, smör, citrus och tropisk frukt. Smaken är torr, frisk och medelfyllig med toner äpplen, persika, päron och fräsch avslutning.

Drickes
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Nu säljer vi de sista flaskorna av den här klassikern i årgång 2018. 2018 blev en mycket bra årgång för vit Bourgogne och har gett viner med generös mogen frukt och krispiga syror. Något som märks tydligt i Bouchards smörigt fräscha Macon Lugny. Lugny är en av de bättre vinbyarna i Macon (söder om Côte dOr) och är kända för sina relativt fylliga och smakrika viner. Bynamnet får därför skrivas ut på etiketten, vilket är ovanligt för Macon som är den enda appellationen i Bourgogne som inte har några officiella cru-vingårdar. 10-15 procent av vinet har lagrats på ekfat och resten på rostfritt stål i 10 månader. Med sin fräschör är viner utmärkt till skaldjur, fisk eller kyckling.

Producenten

På bara 10 år har Bouchard Père nått den absoluta toppen i Bourgogne. I den ansedda Guide Gault-Millau får man toppbetyg ***** plus  Coup de Coeur av total bedömning av 1300 franska vingårdar.

Bouchard är den största domänen i Bourgogne med hela 130 hektar och tyngdes länge sin storlek - omdömet var att man gjorde bra men oinspirerade viner. Men storleken är egentligen inte stor om man jämför med till exempel Bordeaux där Lafite-Rothschild äger mer ensamt enbart i Pauillac. Men i Bourgogne är detta exceptionellt.

Mer än 2/3 av domänen är antingen Grands Crus och 1.Crus - ingen annan kommer ens i närheten Bouchard när det gäller detta. Familjen Bouchard startade egendomen 1731. Antoine-Philibert - som kallas Le Centenaire (eftersom han levde från 1759 till 1860) gjorde huset till det mest respekterade i Bourgogne. En nedgång från 1960 till 1990-talet slutade 1995 då Bouchard  togs över av Joseph Henriot. Henriot är en av Frankrikes stora entreprenörer. Han var den viktigaste mannen bakom den lyxiga LVMH (Louis Vuitton-Moët-Hennessy), som står bakom Champagne Dom Pérignon och Veuve Clicquot La Grande Dame (faktiskt hans arbete). Och Henriot äger också William Fèvre i Chablis. 

Han avgick 1992 men pensionstiden varade bara 3 år. Sedan dess har han arbetat hårt och målmedvetet för att göra Bouchard till det finaste Bourgognehuset av alla. Många tror att målet kommer att uppnås. Tekniska direktören Bernard Hervet betonar finess, frukt och längd snarare än på kraft. Firman leds av Christophe Bouchard, medan Philippe Prost är oenolog. Joseph Henriot avled i april 2015. 

http://www.bouchard-pereetfils.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du