Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Cave de Lugny Macon-Lugny Les Charmes 2016

Vad tyckte du?

Cave de Lugny Macon-Lugny Les Charmes 2016

Frankrike, Macon, 750 ml, 13%

Ny årgång av vår populära vita Bourgogne från Cave de Lugny! Les Charmes en så kallad monopolvingård (en tydligt avgränsad vingård med en ägare) där chardonnaydruvorna växer på mer än 35 år gamla vinstockar. Vingården har en fin solexponering som ger fint mogna druvor och de gamla vinstockarnas rött ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Ung, fruktig och smörig doft med toner av gula äpplen, citrus, plommon och inslag av fat. Torr, frisk och medelfyllig smak med fruktigt avslut. Mycket användbart matvin. 

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ny årgång av vår populära vita Bourgogne från Cave de Lugny! Les Charmes en så kallad monopolvingård (en tydligt avgränsad vingård med en ägare) där chardonnaydruvorna växer på mer än 35 år gamla vinstockar. Vingården har en fin solexponering som ger fint mogna druvor och de gamla vinstockarnas rötter bidrar med en komplexitet som inte finns i andra Maconviner. Resultatet är ett av appellationens mest kraftfulla viner. Den generösa fylligheten och krämiga eftersmaken förklarar varför vinfältet går under namnet Les Charmes. Drick till lite smakrikare fiskrätter.

Producenten

Det snart 100-åriga kooperativet Cave de Lugny ligger i norra Maconnais (bara ett stenkast från staden Chardonnay). De har specialiserat sig på vit Bourgogne och gör inte mindre än tio olika Maconviner som alla rankas bland distriktets bästa. Alla vinerna görs på druvor från rankor runt byn Lugny. Kooperativets historia började redan 1927 med 116 småbönder som medlemmar. Idag består medlemmarna fortfarande av passionerade bönder, men antalet har vuxit till nästan 400. För att säkerställa kvaliteten ställs det höga krav på bönderna och det sker årligen inspektioner och bedömning av druvor runt skördetid för att se till att kvaliteten upprätthålls.

http://www.cave-de-lugny.fr/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du