Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Complemen Terre La Croix Moriceaux 2018

Vad tyckte du?

Complemen Terre La Croix Moriceaux 2018

Ekologisk

Frankrike, Loire, 750 ml, 13%

Ny årgång av La Croix Moriceaux som vara med i vår allra första naturvinslåda från Dryckesbutiken. Passar bra med: Ostron, skaldjur och gröna sallader Stil: Frisk med en doft av hö, hav och gröna blad. Lätt med hög syra och salt mineralitet i avslutet.Vinifikation: Direkt press innan jäsning sedan l ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2018

Druvor

Melon de Bourgogne

Smaknotering

Ung, mineralig doft med äpplen, citrus och lite saltstänk. Smaken är lätt, mycket fräsch med inslag av citrus, äpplen och mineral. Här finns också toner av ostronskal. Naturvin från Dryckesbutiken. 

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51851

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ny årgång av La Croix Moriceaux som vara med i vår allra första naturvinslåda från Dryckesbutiken. Passar bra med: Ostron, skaldjur och gröna sallader Stil: Frisk med en doft av hö, hav och gröna blad. Lätt med hög syra och salt mineralitet i avslutet.
Vinifikation: Direkt press innan jäsning sedan lagring på betongtank med jästfällning i 8 månader.
Skördeuttag: 35 hl/ha
Ålder på rankorna: 10-50 år
Appellation: AOC Muscadet Sèvre et Maine
Druva: Muscadet
Jord: Sand, orthogneiss och amphibolite.

Producenten

Efter att ha rest runt i världen och jobbat med vin bestämde sig detta par, Marion Pescheux och Manuel Landron, för att starta sitt eget projekt i Muscadet. 2014 var deras första årgång och idag brukar dom 8,5 hektar ekologisk vinmark, varav 7,8 i Muscadet. Dom har fyra olika jordsmåner som var och en representeras av en egen cuveé: Croix Moriceau, NoLem, Le Breil och Le Mortier Gobin. Complemen Terre gör klassisk Muscadet som kombinerar lätthet och mineraltoner med salta stänk från havet. Viner som är resultatet av både terroir och naturligt hantverk helt enkelt. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du