Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Christian Venier Hauts de Madon Rouge 2020

Christian VenierHauts de Madon Rouge 2020

Ekologisk

Frankrike, Loire, 750 ml, 13%

Från mannen som varken har telefon eller e-post. Christian Veniers Hauts de Madon Rouge är precis som Clos des Cartiers Rouge gjort på en blandning av pinot noir och gamay men med lite större procent av den förra (90 procent pinot noir). Vinet görs förstås helt naturligt med 20 dagars helklustermace ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2020

Smaknotering

Vinet levererar omedelbart med härligt fruktiga och floral stil med toner av körsbär, björnbär och en finstämd kryddighet. Kroppen är finlemmad och fräsch med en stringent syra som ger vinet en exceptionell balans. Ett riktigt rent och friskt naturvin. Från Dryckesbutiken. 

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Lufta vinet
2 timmar

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Från mannen som varken har telefon eller e-post. Christian Veniers Hauts de Madon Rouge är precis som Clos des Cartiers Rouge gjort på en blandning av pinot noir och gamay men med lite större procent av den förra (90 procent pinot noir). Vinet görs förstås helt naturligt med 20 dagars helklustermaceration (semi-maceration carbonique - vilket ger ett otroligt bärigt och fräscht vin)  i öppna kärl, före försiktig pressning och jäsning- Därefter åldras vinet  i 8 månader i betong- och glasfibertankar. Ett utmärkt matvin men vinet är läckert att dricka på egen hand under lång tid framöver. Livfullt, stilfullt och fullständigt oemotståndligt!

Producenten

Det är lätt att använda slitna uttryck som ”mannen, myten, legenden”, men frågan är om det inte stämmer i fallet med Christian Venier i Candé sur Beuvron i Loire. Han äger ingen mobiltelefon, har ingen mejladress och hans viner (eller han själv!) syns sällan utanför Frankrike. När vår samarbetsparter Dryckesbutikens speditör skall hämta upp vinerna är det Christan’s kusin, (den i naturvinssammanhang legendariska) Thierry Puzelat, som lämnar över vinerna. Christian farmar sina marker ekologiskt, men skulle aldrig få för sig att skicka in papper för att certifiera sig. Han har gjort vin sedan 1995 då han startade med 2 hektar som han ärvt av sina föräldrar - han har sedan dess utökat till 6 hektar i Cheverny. Innan sin vinmakarkarriär jobbade han som fåraherde - ett jobb som han fick på basis att han ”såg stark ut”. Idag odlar han främst pineau för sina vita viner, men även sauvignon blanc och chardonnay. På röda sidan odlar han pinot noir, gamay och cabernet franc. Alla viner vinifieras i ståltank eller betong (utom pinot noir som får se en viss del ek). Hans viner karaktäriseras av en ojämförlig ren aromatik, mineralitet och livfullhet.


http://saviosoaresselections.com/christian-venier/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du