Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Haut Chevignac VdP de lHerault Blanc 2013

Vad tyckte du?

Domaine Haut Chevignac VdP de lHerault Blanc 2013

Frankrike, Languedoc-Roussillon, 750 ml, 12%

DRUVOR Sauvignon blanc & grenache blanc

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2013

Druvor

Sauvignon Blanc, Grenache Blanc

Smaknotering

Doften är frisk med inslag av citrus, nässlor och lime. Smaken är lätt aromatisk med markerad syra och toner av nässlor, citrus och gräs.

Drickes
2019-2014
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

"I sin enkelhet ett välgjort vin med pigg syra och ett elegant avslut. Perfekt till dom sista sensommar kvällarna på Atmosfärs uteservering."

Henrik Regnér
Atmosfär, Malmö

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

1/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Klicka på länkarna nedan för inspiration till mat som passar bra med vinet.

Vinet

DRUVOR Sauvignon blanc & grenache blanc

Producenten

Domaine Haut Chevignac tillhör Saint Saturnin som ligger i nordvästra hörnet av Heraultdalen, en av de mest spännande områdena i Languedoc. Byn kan spåras tillbaka till 900-talet, och vinet har genom historien varit den främsta lokala produkten. Cave Cooperative du Saint Saturnin inrättades i december 1950 för att ge många små odlare i den idylliska byn en plattform för att producera och marknadsföra kvalitetsvin från sina druvor. De första vinerna kom ut på marknaden redan 1951, sedan dess har produktionen ökat från 10.000 flaskor till 3,5 miljoner flaskor per år. Kooperativet producerar både rött, vitt, rosé och mousserande viner. Vinerna görs med en respekt för lokala traditioner och druvsorter, men med ett skarpt öga för ny kunskap och ett öppet sinne till marknadens förväntningar.