Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Haut Chevignac VdP de lHerault Blanc 2011

Vad tyckte du?

Domaine Haut Chevignac VdP de lHerault Blanc 2011

Frankrike, Languedoc-Roussillon, 750 ml, 12%

DRUVOR Sauvignon Blanc & Grenache Blanc LAGRINGSHORISONT 0-2år, 2012-2014 Appellationen Vins de Pays dOc i Languedoc,  har 2.100 kvkm vingårdar, och är det största sammanhängande vinproducerande området i världen. Regionen har länge varit känt för sitt vin, allteftersom de gamla grekerna plant ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2011

Druvor

Sauvignon Blanc, Grenache Blanc

Smaknotering

TASTING NOTE doft av citrus, nässlor och lime. frisk aromatisk smak med inslag av nässlor, citrus och gräs. ett fräscht och fruktigt sydfranskt vin som tack vare sin låga prislapp gör att man kan unna det sig lite oftare. perfekt till goda fiskrätter.

Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin


Vinet

Vinet

DRUVOR Sauvignon Blanc & Grenache Blanc

LAGRINGSHORISONT 0-2år, 2012-2014

Producenten

Appellationen Vins de Pays dOc i Languedoc,  har 2.100 kvkm vingårdar, och är det största sammanhängande vinproducerande området i världen. Regionen har länge varit känt för sitt vin, allteftersom de gamla grekerna planterade de första vinrankorna i området i närheten av Narbonne redan i det femte århundradet f.Kr. Det gör därmed Payd d’Oc till den äldsta vinregionen i Frankrike.

Det säger sig självt att ett område som täcker ett så stort område, har stora lokala variationer och därmed erbjuder en mängd olika viner. Gemensamt för dem alla är att det stabila medelhavsklimatet ger mjuka, fylliga, drickvänliga viner.

Saint Saturnin ligger i nordvästra hörnet av en av de mest spännande områdena i Languedoc, Herault dalen. Byn kan spåras tillbaka till 900-talet, och vinet har genom historien varit den främsta lokala produkten.

Cave Cooperative du Saint Saturnin inrättades i december 1950 för att ge många små odlare i den idylliska byn en plattform för att producera och marknadsföra kvalitetsvin från sina druvor. De första vinerna kom ut på marknaden redan 1951, sedan dess har produktionen ökat från 10.000 flaskor till 3,5 miljoner flaskor per år.

Kooperativet producerar både rött, vitt, rosé och mousserande viner, med solid grund i lokala traditioner och druvsorter, men med ett skarpt öga för ny kunskap och ett öppet sinne till marknadens förväntningar.

I dagligt tal kallas vinhuset "Katedralen" på grund av det särskiljande medeltida klocktornet på byggnaden.

Producenten

Domaine Haut Chevignac tillhör Saint Saturnin som ligger i nordvästra hörnet av Heraultdalen, en av de mest spännande områdena i Languedoc. Byn kan spåras tillbaka till 900-talet, och vinet har genom historien varit den främsta lokala produkten. Cave Cooperative du Saint Saturnin inrättades i december 1950 för att ge många små odlare i den idylliska byn en plattform för att producera och marknadsföra kvalitetsvin från sina druvor. De första vinerna kom ut på marknaden redan 1951, sedan dess har produktionen ökat från 10.000 flaskor till 3,5 miljoner flaskor per år. Kooperativet producerar både rött, vitt, rosé och mousserande viner. Vinerna görs med en respekt för lokala traditioner och druvsorter, men med ett skarpt öga för ny kunskap och ett öppet sinne till marknadens förväntningar.