Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Mas de Daumas Gassac Premiere Selection Rouge 2011

Vad tyckte du?

Mas de Daumas Gassac Premiere Selection Rouge 2011

Frankrike, Languedoc-Roussillon, 750 ml, 13%

Syrah 40%, Grenache 30% och Carignan 30%. LAGRINGSHORISONT 2013-2017, samtidigt som vinet erbjuder oerhörd glädje i sin ungdom kommer detta vin utan tvekan att utvecklas till ett imponerande vin med några år i källaren. Departementet Herault i Languedoc-distriktet kom på allvar i centrum för f ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2011

Druvor

Carignan, Grenache, Syrah

Smaknotering

En lillasyster till Languedocs största kultvin - Mas de Daumas Gassac! Tasting note Mycket bra och lättsamt rödvin i en varm, mjuk och lite kryddig stil. Mörka bär dominerar tillsammans med örter som timjan och mynta. En mycket pigg och väl integrerad syra lyfter vinet.

Drickes
2019-2017
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Vin-Top-10
94p

Från klassisk terroir i södra Frankrike. Moulin de Gassac är specialist på cabernet Sauvignon och deras "vardagsvin" smakar som att det finns en god portion av denna vara i blandningen. Saftigt vin med eleganta toner av savarta vinbär, tobak och timjan, granit och mynta. Imponerande till sitt pris.

VinAvisen
5/5

Ett läckert och fylligt rödvin med god frukt, inslag av moderna mörka körsbär och en liten uppfriskande touch av anis. En fin syra ger vinet elegans.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet & maten

Den här typen av smakrika viner kräver mat med kraft. Gärna mörkt kött och vilt, och helst serverat med mörka vinsåser och smakrika tillbehör som råstekta rotfrukter och svamp. Bra till kraftiga höstgrytor. Vinets aromer gifter sig fint tillsammans med sydfranska örter och vitlök. Vinner på att slås upp i karaff innan servering. Välj gärna ett glas med stor kupa för bästa behållning av vinets stora doft. För inspiration klicka på recepten nedan.

Vinet

Vinet

Syrah 40%, Grenache 30% och Carignan 30%.

LAGRINGSHORISONT 2013-2017, samtidigt som vinet erbjuder oerhörd glädje i sin ungdom kommer detta vin utan tvekan att utvecklas till ett imponerande vin med några år i källaren.

Producenten

Departementet Herault i Languedoc-distriktet kom på allvar i centrum för finsmakare världen vin i början av 1980-talet. Orsaken var Mas de Daumas Gassac eftersom jormånen påminner om den i Bordeaux. Med experthjälp från den legendariska professorn Emilie Peynaud från universitetet i Bordeaux, skapades av Cabernet Sauvignon-druvor områdets första kultvin. Mas de Daumas Gassac ägs av Aimé Guibert, en kontroversiell äldre gentleman. Det var en man som ledde kampen mot den kaliforniska Mondavi-familjen, eftersom de under hans tid ville anlägga en vingård i Languedoc. Varje vinälskare bör skapa sig själv sin egen uppfattning om denna producents kultvin.

Producenten

Departementet Herault i Languedoc-distriktet hamnade på allvar i centrum för världens finsmakare i början av 1980-talet. Mas de Daumas Gassac var en stor anledning till det, då han ville visa upp regionens jordmåns likheter med Bordeaux. Med experthjälp från den legendariska professorn Emilie Peynaud från universitetet i Bordeaux, skapades områdets första kultvin, gjort på cabernet sauvignon. Mas de Daumas Gassac ägs av Aimé Guibert, en kontroversiell äldre man. Det var han som ledde kampen mot den kaliforniska Mondavi-familjen, eftersom de under hans tid ville anlägga en vingård i Languedoc. 

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


http://www.daumas-gassac.com/