Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Mas de Daumas Gassac Moulin De Gassac Classic Blanc 2016

Vad tyckte du?

Mas de Daumas Gassac Moulin De Gassac Classic Blanc 2016

Ekologisk

Frankrike, Languedoc-Roussillon, 750 ml, 12%

Sötfruktig sydfransos som passar till lättare kyckling- och fiskrätter. Vinet är jäst i ståltank och har fått ligga på sin jästfällning i fyra månader innan buteljering. Druvorna till detta vin är 90 % terret och 10 % carignan blanc och av vinet görs endast 80.000 flaskor årligen. Detta vin har en s ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Terret, Carignan blanc

Smaknotering

Ungdomlig och fruktig doft med toner äv gula plommon, gula äpplen, melon, citrus, päron och vita blommor. Smaken är torr och medelfyllig med fin syra och fräsch, exotisk frukt. Producenten uppger att detta vin tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.

Drickes
2019-2019
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Sötfruktig sydfransos som passar till lättare kyckling- och fiskrätter. Vinet är jäst i ståltank och har fått ligga på sin jästfällning i fyra månader innan buteljering. Druvorna till detta vin är 90 % terret och 10 % carignan blanc och av vinet görs endast 80.000 flaskor årligen. Detta vin har en säregen historia. År 1991 stod ett antal vinbönder inför det faktum att ett EU-finansierat projekt skulle gräva upp några av de äldsta stockarna i regionen. Mas de Daumas Gassac beslutade sig då för att gå samman med dessa vinbönder i ett partnerskap för att rädda rankorna. Man valde ut två specifika områden: vingårdar nära byn Puilacher vid floden Hérault och dels i Villeveyrac vars gårdar formar en amfiteaterliknande miljö. Målet var att skapa ett vin som stod nära regionens tradition och som alla skulle ha råd att njuta av.

Producenten

Departementet Herault i Languedoc-distriktet hamnade på allvar i centrum för världens finsmakare i början av 1980-talet. Mas de Daumas Gassac var en stor anledning till det, då han ville visa upp regionens jordmåns likheter med Bordeaux. Med experthjälp från den legendariska professorn Emilie Peynaud från universitetet i Bordeaux, skapades områdets första kultvin, gjort på cabernet sauvignon. Mas de Daumas Gassac ägs av Aimé Guibert, en kontroversiell äldre man. Det var han som ledde kampen mot den kaliforniska Mondavi-familjen, eftersom de under hans tid ville anlägga en vingård i Languedoc. 

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


http://www.daumas-gassac.com/