Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Gauby Calcinaires Rouge 2020
Våra kunder tycker

Domaine GaubyCalcinaires Rouge 2020

Frankrike, Languedoc-Roussillon, 750 ml, 13%

Lionel Gauby har under de senaste tio åren varit ansvarig för alla härliga viner som kommer ut ur Domaine Gaubys källare. Hade Domanien Gauby gjort vin i Bordeaux eller Rhône hade de varit en världskända idag. Istället håller man till i anonyma Roussillon, och därför är vinerna sorgligt nog ganska o ···

Styckvis

299 kr

/flaskaOrd. pris 349 kr
Låda (12 st)

3 588 kr

Ord. pris 4 188 kr
Smaknotering

Doften är koncentrerad med djupa toner av mörk frukt och garrigue. Smaken är koncentrerat fyllig med en fin mineralitet som ger vinet ryggrad och fräschör. Det är med alla mått ett vin som förtjänar lagring för att verkligen visa sin komplexitet. Naturvin från Dryckesbutiken. 

Drickes
2023-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Lionel Gauby har under de senaste tio åren varit ansvarig för alla härliga viner som kommer ut ur Domaine Gaubys källare. Hade Domanien Gauby gjort vin i Bordeaux eller Rhône hade de varit en världskända idag. Istället håller man till i anonyma Roussillon, och därför är vinerna sorgligt nog ganska okända. Man har dock, i vissa kretsar absolut kultstatus, och vinerna tillhör Frankrikes bästa, alla kategorier. Gérard, Lionels far, var en pionjär i området när det kommer till kvalitetsproduktion och har agerat mentor till de flesta som idag gör bra vin i Languedoc-Roussillon och är likaså en banbrytare inom biodynamisk produktion i området. Producenten Domaine Gaubys vinmarker ligger 20 km nordväst om Perpignan och sträcker sig över ca 100 hektar varav 25 hektar är vinodlingar med upp till 120 år gamla stockar och resten ängar, ek skogar och buskvegetation. Miljön är fortfarande mycket orörd, vild, karg, brant och kuperad. Familjen Gauby har tagit på sig ansvaret att skydda miljön och säger sig ha naturen som en bundsförvant, och inspirationskälla. De brukar jorden biodynamiskt och ekologiskt hållbart.

Gauby håller till i Calce, en by vars namn härrör till den kalkrika jorden. Det är också detta som ger namn til Cuvéen Calcinaires, som är en blandning av de typiska druvorna i regionen; syrah, mourvèdre, grenache och caringan) från 50 år gamla vinstockar. Man arbetar med låga skördeuttag (30 hl/ha), biodynamisk odling och gamla, neutrala fat. Naturligtvis ofiltrerat och oklarat innan buteljering.

Producenten

Domaine Gaubys vinmarker ligger 20 km nordväst om Perpignan och sträcker sig över ca 85 hektar varav 45 hektar är vinodlingar med upp till 120 år gamla stockar och ytterligare 40 hektar ängar, ek skogar och buskvegetation. Miljön är fortfarande mycket orörd, vild, karg, brant och kuperad.  Familjen Gauby har tagit på sig ansvaret att skydda miljön och säger sig ha naturen som en bundsförvant, och inspirationskälla. De brukar jorden biodynamiskt och ekologiskt hållbart. 
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du