Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Grand Vins Sélection Baron de Saint Jean 2016

Vad tyckte du?

Grand Vins Sélection Baron de Saint Jean 2016

Ekologisk

Frankrike, Languedoc-Roussillon, 750 ml, 13%

Perfekt allroundvin som passar till såväl ljust som mörkare kött, gärna med mycket färska örter. Druvorna skördas morgontid för att bevara fräschör i vinet. De olika druvsorterna, grenache, syrah och mourvèdre jäses alla separat i rostfria ståltankar vid en temperatur om 25-30 grader Celsius. Som ma ···

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Mourvèdre, Grenache, Syrah

Smaknotering

Ungdomligt och charmigt med inslag av röd frukt, färska örter, lakrits och viol.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Alltomvin
"Bästa köp!"

"BÄSTA KÖP! Ung, varmfruktig, örtig doft. Ung men tillgänglig smak i modern, fruktfokuserad, balanserad sydfransk stil."

SvenskaDagbladet
"Smakar fint till en ratatouille med grillat lammkött."

"Ekologiskt med saftig mörk frukt, spännande bitterkryddig smak och stram fruktsyrlig eftersmak. Smakar fint till en ratatouille med grillat lammkött." (Mikael Möllstad)

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5751

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Perfekt allroundvin som passar till såväl ljust som mörkare kött, gärna med mycket färska örter. Druvorna skördas morgontid för att bevara fräschör i vinet. De olika druvsorterna, grenache, syrah och mourvèdre jäses alla separat i rostfria ståltankar vid en temperatur om 25-30 grader Celsius. Som macerationsteknik används huvudsakligen överpumpning av skalmassan. Efter avslutad jäsning lagras delar av vinet på franska ekfat om 225 liter av olika ålder och delar i rostfria ståltankar. Detta för att få en rad olika smakprofiler på delarna av vinet innan de blandas för att uppnå en bra balans av fruktuttryck och fat.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du