Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Lamothe-Cissac Vieilles Vignes  2009

Vad tyckte du?

Chateau Lamothe-Cissac Vieilles Vignes 2009

Frankrike, Haut-Médoc, 750 ml, 13%

Ny lysande årgång av Lamothe-Cissacs Vieilles Vignes som kommer i snygg trälåda. Årgång 2009 tillhör de där som kallats "the vintage of the century". Druvorna till detta vin kommer från Lamothe-Cissacs äldsta stockar med en ålder på upp till 70 år. Man producerar endast detta vin de absolut bästa år ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2009

Druvor

Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Cabernet Franc

Smaknotering

Stor, imponerande doft full av fruktiga nyanser av mogna bär som björnbär, svarta vinbär och med nyanserade ektoner. Medelfyllig till fyllig rund smak med svarta vinbär och körsbär, cederträ, tobak, behaglig syra och silkiga tanniner. Lång, balanserad eftersmak med lite torkade frukter. 

Drickes
2014-2025
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
2 timmar

Så tycker experterna

Vinhulen
91 p "Ett läckert vin"

"Rubinröd färg. Näsan osar av svarta vinbär, stearin, vegetation och buskar samt torrt trä och parfym. Smaken är fet och mjuk med svarta vinbär, blommor, stjälkar och en mycket intensiv och harmonisk mjukhet i munnen och en smakpalett som intensifieras löpande. Här finns inget som irriterar utan frukten spelar förstaviolin hela vägen och de andra nyanserna står för bakgrunden. Här finns en ton av cederträ i eftersmaken. Ett läckert vin."

Winefinders Wine Team
91 p "En ny lysande årgång av Lamothe-Cissac"

"Stor doft av mörka bär, cederträ, russin och torkad frukt med ett litet inslag av bondgård. Smaken är medelfyllig och rund med skön utvecklad frukt och inlindade garvsyror. Här finns mörka bär (svarta vinbär), ekfat, tobak och torkad frukt. Här finns en lång och komplex avslutning. En ny lysande årgång av Lamothe-Cissac som nu börjar mogna."

Winefinder

"En doft med frisk, djup och sammansatt frukt med delikatesslik täthet och blommighet med märkbar alkohol och ett tilltalande inslag av kryddig skog och ekfat. Charmerande, detaljerat och välutvecklat. Här finns spröd väldimensionerad bärsmak med fin tanninstruktur och en kylig blommig och detaljerad smak och delikat samt förfinad aromprofil."

DeBedsteVine

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5751

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Utmärkt till kraftiga rätter av nötkött, smakfulla fågelrätter, lamm, mogna ostar.

Vinet

Ny lysande årgång av Lamothe-Cissacs Vieilles Vignes som kommer i snygg trälåda. Årgång 2009 tillhör de där som kallats "the vintage of the century". Druvorna till detta vin kommer från Lamothe-Cissacs äldsta stockar med en ålder på upp till 70 år. Man producerar endast detta vin de absolut bästa årgångarna. Första årgången var 1988.

Druvsammansättning: 73 % cabernet sauvignon, 20 % merlot, 5 % petir verdot och 2 % cabernet franc. Vinet har lagrats i 15 månader på nya ekfat.

Producenten

Vincent Fabre äger totalt 4 slott  i Haut-Médoc: flaggskeppet Château Lamothe-Cissac, Château La Tonnelle, Château le Chene och Château Fonsèche. Vincent är ansvarig för Domaines Fabre och kontrollerar allt från odling till export, vilket är ovanligt i detta berömda område. Vincents far köpte slottet 1964, och sedan dess har familjen arbetar outtröttligt för att få odlingar och slott i toppform. Under tiden har Vincent varit en engagerad vinpolitiker, som har varit med i styrelsen för föreningen Haut-Médocs tillverkare och har deltagit i utformningen av den nya lagstiftningen kring Cru Bourgeois klassificeringen. Vincent är också en ledande medlem av den berömda vinridderordenen La Confrérerie du Bontemps du Médoc. På fritiden är Vincent en passionerad maratonlöpare och ordförande i det berömda Marathon du Médoc.

http://domaines-fabre.com

Karta