Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Lamothe-Cissac Vieilles Vignes  2005

Vad tyckte du?

Chateau Lamothe-Cissac Vieilles Vignes 2005

Frankrike, Haut-Médoc, 750 ml, 13%

Druvorna till Lamothe-Cissacs Vieilles Vignes kommer från vingårdens äldsta stockar som växer på en blandning av grus kalkrik lera. De har en ålder på mellan 65 och 70 år och man gör vinet endast under riktigt bra årgångar och ambitionen är att göra ett "vin de garde" - ett vin med lagringspotential ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2005

Druvor

Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Cabernet Franc

Smaknotering

Stor, imponerande doft full av fruktiga nyanser av björnbär, svarta vinbär, cederträ och vanilj. Fyllig koncentrerad smak med inslag av svarta vinbär och körsbär, behaglig syra och silkiga tanniner. Lång, balanserad eftersmak. Passar utmärkt till fina kötträtter.

Drickes
2015-2025
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

Decanter
93 p "Structured, elegantly mature claret"

"Structured, elegantly mature claret from a top vintage, drinking beautifully now. It´s true that there are some feral, bretty tones here but they tie in well with the cigar box, leather and cedar complexity. Muscular but resolved tannins: fine, dense, savoury stuff."

WineEnthusiast
91 p "Solid and dark with big ripe fruit"

"In contrast to the Château wine, this reserve from Château Lamothe-Cissac is for aging. It is still firmly tannic, solid and dark with big ripe fruit and spice from the wood. It holds together well, very balanced. Give it 5 years."

Gastro
5/6 p " Saftigt, fylligt, med mogna tanniner och massor av elegans"

"Ett besök på Vincent Fabre innehåller hjärtevärme, gästfrihet, frispråkiga kommentarer till de närvarande och inte minst moderna Médocviner. Men mannen kan också göra vin, och priserna är nästan gammeldags med dagens mått mätt. Han håller fast i sin stil, undviker alltför nymodiga tekniker och han främjar klassiska smaker som grafit, tobak, jord, svarta vinbär, blåbär och mynta - det låter nästan som en beskrivning av Mouton Rothschild, meeeen ... Det är saftigt, fylligt, med mogna tanniner och massor av elegans i eftersmaken.

Vinhulen
Helt Underbart!

Stor doft av multna löv, mocka, svarta vinbär, fat, rök, en lite rostad touch samt en godis-liknande sötma och en fest av nyanser. Vinet är silkeslent och fylligt med lätt sötma som är full av mogna svarta vinbär och fina toner av ceder. Vinet är väldigt saftigt och är en symfoni av smak och konsistens. Frukten är intensiv och mycket mogen. Det finns inga nyanser av grönt här. Ett vin för vinkällaren, och har du ingen källare, så drick det bara. Det är helt underbart. Vacker, trevlig vin från super årgång!

Mad&Bolig
5/6 p Bra Köp!

Harmonisk, nästan krämig i stilen med klassiska dofter och smaker av svarta vinbär, cederträ, tobak, svart engelsk lakrits och kaffe. Det finns också en fin ton av grafit i glaset, när du njuter denna Haut-Médoc. Ett bra köp!

Børsen
"Fasta tanniner, en fin sötma och frisk syra"

Den har en vacker, intensiv doft med lite grus, körsbär och syrlig lakrits. Smaken är rik och läcker, med fasta tanniner, en fin sötma och frisk syra som fräschar upp munnen. Passar till kraftiga rätter.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Utmärkt till kraftiga rätter av nötkött, smakfulla fågelrätter, lamm, mogna ostar.

Vinet

Druvorna till Lamothe-Cissacs Vieilles Vignes kommer från vingårdens äldsta stockar som växer på en blandning av grus kalkrik lera. De har en ålder på mellan 65 och 70 år och man gör vinet endast under riktigt bra årgångar och ambitionen är att göra ett "vin de garde" - ett vin med lagringspotential. Första årgången var 1988.

Druvsammansättningen är klassisk för Haut-Médoc med 73 % cabernet sauvignon, 20 % merlot, 5 % petit verdot och 2 % cabernet franc. Druvorna krossas och vinifieras på rostfritt stål med lång urlakningstid för druvskalen. Jäsningen sker vid 32-34 grader celsius med daglig överpumpning av musten på skalresterna. Därefter följer lagring i cirka 18 månader på ekfat och vinet behandlas med mikrosyresättning - det vill säga att man tillsätter kontrollerade mängder syre till vinet för att mjuka upp tanninerna.

Årgång 2005 räknas till en av flera riktigt stora under 00-talet. Årgången har gett viner som nu börjar visa upp härliga mognadstoner.

Producenten

Vincent Fabre äger totalt 4 slott  i Haut-Médoc: flaggskeppet Château Lamothe-Cissac, Château La Tonnelle, Château le Chene och Château Fonsèche. Vincent är ansvarig för Domaines Fabre och kontrollerar allt från odling till export, vilket är ovanligt i detta berömda område. Vincents far köpte slottet 1964, och sedan dess har familjen arbetar outtröttligt för att få odlingar och slott i toppform. Under tiden har Vincent varit en engagerad vinpolitiker, som har varit med i styrelsen för föreningen Haut-Médocs tillverkare och har deltagit i utformningen av den nya lagstiftningen kring Cru Bourgeois klassificeringen. Vincent är också en ledande medlem av den berömda vinridderordenen La Confrérerie du Bontemps du Médoc. På fritiden är Vincent en passionerad maratonlöpare och ordförande i det berömda Marathon du Médoc.

http://domaines-fabre.com

Karta