Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Fourcas-Dupre Château Fourcas Dupré 2011

Vad tyckte du?

Chateau Fourcas-Dupre Château Fourcas Dupré 2011

Frankrike, Haut-Médoc, 750 ml, 14%

Klassisk Bordeaux som levereras i trälåda om 6 flaskor (enbart vid köp av hellåda). Vinet är gjort på 44 % cabernet sauvignon, 44 % merlot, 10 % cabernet franc och 2 % petit verdot. Perfekt drickmogen att avnjuta redan nu och i ytterligare fem år. Matcha med den finare köttbiten - gärna tillsammans ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2011

Druvor

Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Cabernet Franc

Smaknotering

Mycket stor och tillmötesgående doft med mogna mörka bär. Smaken är fyllig, väldigt elegant och strukturerad. Här finns eleganta toner av mogna röda och mörka bär, viol och fat. Mycket elegant vin som bjuder på lång, fruktdriven och fräsch eftersmak.

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
2 g/l
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
88+ p "Klassiskt gott!"

Klassisk Bordeaux med ren fin frukt, bra syra och avrundade tanniner. Redo att dricka idag även om det håller, och utvecklas, ytterligare några år. Klassiskt gott!

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Klassisk Bordeaux som levereras i trälåda om 6 flaskor (enbart vid köp av hellåda). Vinet är gjort på 44 % cabernet sauvignon, 44 % merlot, 10 % cabernet franc och 2 % petit verdot. Perfekt drickmogen att avnjuta redan nu och i ytterligare fem år. Matcha med den finare köttbiten - gärna tillsammans med potatisgratäng med svamptillbehör och en rödvinssås.

Producenten

Fourcas-Dupré kan spåra sin historia tillbaka till 1700-talet och det finns historiska dokument som visar att det gjordes vin här redan i början av det decenniet. Egendomen som liggeri Listrac fick sitt nuvarande namn 1843 efter den dåvarande ägaren. Det är dock inte förrän 1970 som den moderna eran börjar för slottet.

Chteau Fourcas Dupré är medlem av Union des Grands Crus de Bordeaux. Slottet ligger mellan kommunerna Moulis i söder och Saint-Julien i norr och Château Fourcas-Dupre har 46 hektar vinodlingar. Jorden består huvudsakligen av grus, lera och kalksten och vingårdarna är planterade med fyra druvsorter: Cabernet sauvignon 44 procent , merlot 44 procent, cabernet franc 10 procent, petit verdot 2 procent. Medelåldern på vinrankorna är drygt 30 år. Fourcas-Dupré är ett av topslotten i Listrac-Médoc. Egendommen gör en klassisk Listrac-Médoc med stor intensitet och en betydande lagringspotential.

http://www.fourcasdupre.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du