Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Jean Michel Guillon Gevrey-Chambertin Les Crais 2015

Vad tyckte du?

Jean Michel Guillon Gevrey-Chambertin Les Crais 2015

Frankrike, Gevrey-Chambertin, 750 ml, 13%

  Modern och stilfull Bourgogne Gevrey-Chambertin från utmärkta årgång 2015! Producenten Guillon har som filosofi att lägga lika mycket kraft bakom sina generiska viner som sina grand cruer. Man använder konsekvent hög andel nya fat - i detta fall 100% ny ek - vilket ställer krav på druvmaterialet ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Vinet har en elegant fruktig bouquet av färsk röd pinotfrukt med inslag av röda vinbär, hallon och kryddor. Smaken är ung och koncentrerad med en fint strukturerad kropp med massor av röda bär en touch av viol, kryddor och järn. Lång snygg finish med unga men inlindade tanniner och en lång avslutning.

Drickes
2019-2035
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
2 g/l
Lufta vinet
2 timmar

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

 

Modern och stilfull Bourgogne Gevrey-Chambertin från utmärkta årgång 2015! Producenten Guillon har som filosofi att lägga lika mycket kraft bakom sina generiska viner som sina grand cruer. Man använder konsekvent hög andel nya fat - i detta fall 100% ny ek - vilket ställer krav på druvmaterialet för att orka "stå emot" de nya ekfaten och få en balanserad helhet. Det lyckas man verkligen med här! Druvorna till denna cuvée kommer från vingårdsläget Gevrey-Chambertin Les Crais som generellt anses ha lika hög kvalitet som en premier cru även om den inte är klassificerad som en sådan. Vinet är ännu ungt och har en lång lagringshorisont, men med luftning går det utmärkt att njuta nu - gärna till rätter med fågel.

Producenten

Jean-Michel Guillon är en av de nya, unga lovande producenterna i Gevrey-Chambertin. Ursprungligen är han pilot med inriktning på aerodynamik. Jean-Michel Guillons stil som vinmakare är lite annorlunda än den klassiska för byn. Bland annat använder han förhållandevis stor andel nya fat som ger fin struktur åt vinerna. Vinerna från Jean-Michel Guillon är ofta goda att dricka relativt unga. De är ofta helt fantastiska redan efter 2-4 år.

http://www.domaineguillon.com/guide_a.htm
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du