Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Perrot Minot Gevrey-Chambertin 2014

Vad tyckte du?

Domaine Perrot Minot Gevrey-Chambertin 2014

Frankrike, Gevrey-Chambertin, 750 ml, 13%

  Med en försvinnande liten årlig produktion om endast 7,488 flaskor är vi mycket glada att kunna presentera ett begränsat antal flaskor av denna cuvée från hyllade Domaine Perrot-Minot i butiken. Producenten äger 1,5 hektar med 50-åriga stockar i Gevrey-Chambertin. Vinet lagras på fat i 12-14 mån ···

Styckvis

839:-

/flaska
Låda (12 st)

839:-

/flaska, totalt 10 068:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2014

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

En inbjudande doft med toner av röda bär, jordgubbar, körsbär, skogsbädd, champinjoner, örter och söta kryddor. Kroppen är medelfyllig med mjuka men tydliga tanniner, en pigg syra och ett långt örtigt avslut.

Drickes
2019-2029
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
3 g/l
Lufta vinet
2 timmar

Så tycker experterna

Tim Atkin
93 p

WineSpectator
92 p "A linear profile sets the stage for cherry, currant and herbal flavors in this silky, vibrant red."

"A linear profile sets the stage for cherry, currant and herbal flavors in this silky, vibrant red. Tightens up on the finish, where a long, mineral aftertaste reigns. Best from 2017 through 2025. 241 cases made."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

 

Med en försvinnande liten årlig produktion om endast 7,488 flaskor är vi mycket glada att kunna presentera ett begränsat antal flaskor av denna cuvée från hyllade Domaine Perrot-Minot i butiken. Producenten äger 1,5 hektar med 50-åriga stockar i Gevrey-Chambertin. Vinet lagras på fat i 12-14 månader.

Producenten

Domaine Perrot-Minot är en egendom som uppnått stjärnstatus som en av Bourgognes absolut bästa producenter. I dag leds den av Christophe Perrot- Minot, som är fjärde generationens vinmakare, och som nådde upp till närmast ouppnåeliga 99-100 p hos Robert Parker med sin med Chamberlin Clos de Beze 2005 (en poäng som bara tangerades av den mångdubbelt dyrare DRC Romanée Conti i samma årgång). 

Christophe tog över vingården 1993 och har sedan dess köpt på sig en del utmärkta vingårdslägen i Chambertin och Vosne-Romanée och i dag har man 18 hektar till sitt förfogande i några av de absolut bästa lägena - bland annat sju Grand Cru'er: Chambertin Clos de Bèze, Chambertin, Mazoyères-Chambertin, Charmes-Chambertin, Mazis-Chambertin, Chapelle-Chambertin och Clos Vougeot.
Redan 1998 slutade han med konstgödsel och herbicider. 

Vinstockarna är gamla (många över 100 år) och beskärs så att de ger ytterst liten avkastning. Druvorna skördas förstås för hand, avstjälkas delvis (50-100 procent beroende på årgången) och sorteringen och urvalet av druvor till de bästa vinerna är hårt. Grand Cru-vinerna lagras på franska ekfat i upp till 18 månader och med högst 30 provent ny ek för att inte träaromerna ska dominera. Vinerna varken filtrerats eller klarnas före buteljering. Varenda flaska förses dessutom med en kod - en ”logstrip” - som gör det möjligt att inhämta information om varje enskild flaskas autenticitet.
Få vinmakare i Bourgogne gör viner med sådan skärpa och friskhet som Christophe Perrot-Minot.


"Perrot-Minot is one of the most exciting domaines in Burgundy." , Robert Parkers The Wine Advocate. 


"Christophe Perrot-Minot is one winemaker who I admire”, Robert Parkers The Wine Advocate.

"Christophe Perrot-Minot continues to hone his style, making more elegant, textural wines each vintage. These are some of the sexiest Burgundies you will find.”, Bruce Sanderson, Wine Spectator

"Riches, denses, exubérants et intensément parfumés, les vins évoquent les plus belles réussites d'Henri Jayer.”, Guide de la Revue de Vin de France

http://www.perrot-minot.com/