Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Meo Camuzet Bourgogne Cote d’Or Hemisphere Nord 2019

Domaine Meo CamuzetBourgogne Cote d’Or Hemisphere Nord 2019

Frankrike, Fixin, 750 ml, 12,5%

Det är inget "enkelt" över Meo Camuzet vanliga Bourgogne Rouge. Den överträffar de facto många mycket dyrare viner från mer berömda lägen och byar.

Styckvis

399 kr

/flaskaOrd. pris 495 kr
Låda (12 st)

4 788 kr

Ord. pris 5 940 kr
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2019

Smaknotering

Doften bjuder på mineraler, en mörk frukt med toner av björnbär, körsbär, hallon och en kryddig ton. I smaken en bra koncentration och viss tanninstruktur som balanseras upp av frukten.

Drickes
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det är inget "enkelt" över Meo Camuzet vanliga Bourgogne Rouge. Den överträffar de facto många mycket dyrare viner från mer berömda lägen och byar.

Producenten

Méo-Camuzet har länge varit en av de mest berömda egendomarna i Bourgogne. Egendomen grundades i början av 1900-talet av Etienne Camuzet som var vinbonde i Vosne Romanée och representant för Côte´d Or i Franska departementet. Det var han, som samlade de flesta av de berömda parceller, egendomen i dag består av. Han var för övrigt den siste ägaren av slottet Clos de Vougeot. De parceller (totalt 2,9 ha.) i vingården Clos de Vougeot, som Domaine Méo-Camuzet äger idag, er bland de absolut bästa. Från 1989 övertog Jean Méos son Jean Nicolas Méo driften på egendomen med god hjälp från Christian Faurois.

http://www.meo-camuzet.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du