Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Nuiton-Beaunoy Crémant de Bourgogne Victorine de Chastenay Blanc de Blancs

Vad tyckte du?

Nuiton-Beaunoy Crémant de Bourgogne Victorine de Chastenay Blanc de Blancs

Frankrike, Crémant de Bourgogne, 750 ml, 12,5%

Att göra bubblande vin med en andra jäsning på flaska - ja det är den metoden som de flesta använder om man vill göra mousserande vin av bra kvalitet runt om i världen. Tidigare kallades produktionssättet för "méthode champenoise" eller champagnemetoden - men sedan en tid får den beteckningen bara a ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Doften är ren, ung och fruktig med inslag av päron, gula äpplen, mandariner samt honung. Smaken är torr, frisk och fruktig med toner av mineral, citrus och äpplen. Eftersmaken är lång med mogna inslag av choklad och mocca.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

The co-operative founded in 1968 is one of Burgundy’s most respected and has a proven track-record when it comes to value for money. This Crémant NV is fresh, clean and fruity and while being easy to drink by itself has a poised structure which just positively invites food.

BenHill
Sjömagasinet, Göteborg

Elegant med en fin bubblig struktur, bra syra som är frisk utan att bli för mycket. Vinet har en frisk doft av citrus och vita blommor med en saftig finish.

FredrikHorn
Operakällaren, Stockholm

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra som aperitif, till sallader och till rätter av fisk och skaldjur. För inspiration klicka på recepten nedan.

Vinet

Att göra bubblande vin med en andra jäsning på flaska - ja det är den metoden som de flesta använder om man vill göra mousserande vin av bra kvalitet runt om i världen. Tidigare kallades produktionssättet för "méthode champenoise" eller champagnemetoden - men sedan en tid får den beteckningen bara använadas i Champagne. Numera kallas detta, av legala skäl, istället för "traditionell metod" eller "méthode traditionelle" om den används utanför Champagne.

Det här vinet kommer från ett av de mest respekterade kooperativen i Bourgogne. Vinet, som är gjort på 100 procent chardonnay, har lagrats sûr lie, på sin fällning, i tre år innan buteljering.

Producenten

Det anrika och välkända Bourgognehuset Nuiton-Beaunoy ägs idag av Caves des Hautes Côtes, ett modernt kooperativ som ligger vid Route de Pommard i Beaune, Bourgognes vinhuvudstad, hemstaden för bl.a. det världsberömda Hospice de Beaune. Det är 115 vinbönder som står bakom Caves des Hautes Côtes och de äger tillsammans 520 hektar, så potentialen och möjligheterna är stora. Det bästa från dessa marker säljs under Nuiton-Beaunoy etiketten. Man äger också ett pärlband av välkända marker, bl.a . Les Dames Huguettes, Le Prieuré, Les Mouchottes, Le Mont Battois, Les Millotes, La Perrière og La Dalignière, samt flagskibet Clos du Chapitre i Gevrey-Chambertin.

nuiton-beaunoy.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du